טוסט שוויצרי של הילה אלפרט
הילה אלפרט מוציאה את החצילים , ממנת ה”מלנזנה” הדרומית, ומכניסה אחר כבוד תפוחי אדמה המעניקים לה גוון צפון איטלקי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
8
2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים
1 מלח גס
0.5 בצל בינוני קצוץ דק
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 כפות גבינת קשקבל מעושנת או מעושנת אחרת, מגוררת דק
2 כפות פתיתי גראנה פדנה
2 כפות מוצרלה מגוררת גס
1 מלח
1 פלפל
2 פיתות
2 כפות גדושות מיונז, רצוי ביתי
אופן הכנה
1 מחממים תנור לחום מקסימלי
2 בתבנית אפייה מפזרים שכבה של כחצי ס”מ מלח גס ומניחים מעליה את תפוחי האדמה. אופים משך כשעה וחצי
3 אופים משך כשעה וחצי
4 במקביל מחממים במחבת את שמן התירס ומטגנים את הבצל מעל אש קטנה עד שמזהיב מעט
5 חוצים את תפוחי האדמה ובעזרת כפית מרוקנים את התוכן לקערה. יש להשתדל להתקרב לקליפה כמה שאפשר. שם מצוי כל הטעם
6 מועכים את תפוח האדמה ומערבבים עם הבצל והגבינות
7 חותכים את החלק העליון של הפיתה, מורחים את דפנות הפיתות במיונז ומכניסים פנימה את המילוי
8 מניחים על גריל חם מאוד ומשחימים כדקה מכל צד. אפשרויות השחמה נוספת הן בטוסטר או על מחבת פסים תחת לחץ