מה לעשות בשאריות חלה מהסופ”ש?

אז קניתם חלה, סוף השבוע עבר, אבל, קורה, לא אכלתם את כולה. אל תזרקו!  כי גם כשהיא נראית לכם עייפה, מקומטת או אבודה – דווקא אז כדאי להעיר אותה. אז שואלים איך? מירב שיינר דנצ’נקו כאן לענות לכם על רעיונות יצירתיים

יש משהו קסום בגברת הזאת – גברת “חלה”. כבר בצהרי חמישי היא מגיחה על המגשים החמים במרכולים ובמאפיות ומשתלחת בנו בריחות, אוי, אילו ריחות!

רגע, רגע, אני לא הולכת לשלוח אתכם להכין חלה. בכל זאת, יש רבים מאיתנו שמעדיפים לא להתעסק עם שמרים, ללוש, להתפיח, להנחית ושוב כל הדרך חזרה… רובנו, תודו, מעדיפים לקבל את החלה שלנו מוכנה, זהובה וזקופה, היישר מידיהם המיומנות של האופים שלה.

אז קניתם חלה, סוף השבוע עבר, אבל, קורה, לא אכלתם את כולה. אל תזרקו!  כי גם כשהיא נראית לכם עייפה, מקומטת או אבודה – דווקא אז כדאי להעיר אותה.

איך?

קחו את אותה חלה מרובעת שנותרה לכם, קרעו אותה לחתיכות בינוניות, השרו במעט מים קרים וסחטו קלות. עכשיו- כל פשטידה תשמח לקבל אותה, ככה אל חיקה, כתחליף לחצי מכמות הקמח או פירורי הלחם שמופיעים במתכון. התוצאה תהיה כה רכה וטעימה!

אם במקרה הנדיר, נשארתם עם חצי חלה מתוקה קלועה, אז היא תתאים במיוחד להכנת מאפה אנגלי, קל ופשוט, הנקרא ” ברד פודינג” (לחם פודינג).

אותו מכינים על בסיס של בלילת ביצים, סוכר וחלב מורתחים, עם תוספות מתוקות כמו פירות, שוקולד או כל מה שאנחנו אוהבים. כמות חלה זו תתאים לכל מתכון פודינג אנגלי שתמצאו.

אחת הדרכים הטובות לשלב שאריות חלה, היא ממש לא  בגזרת המתוקים.

הנה טיפ קטן שיעשה לכם טעים: את שאריות החלה, לא משנה מאיזה סוג, תוכלו לחתוך לקוביות גדולות ולמשוח במעט שמן זית, לפזר מסביב מלח גס ולאפות בתנור על חום גבוה כ- 10  דקות – האמינו לי שכל סלט יצהל לקבל אותם כתוספת קראנצ’ית וטעימה, ואתם בשניות שדרגתם מנה.

יש אינסוף דרכים וצורות להשתמש בשאריות חלה, ולשלב אותן במגוון תבשילים, מאפים וקינוחים. החלה יכולה להיות טעימה בכל אופן וצורה, אם רק תתנו לה הזדמנות שנייה!

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: