טארט טירמיסו קפה ושוקולד חלב של מיקי שמו
שבועות עם טוויסט: טארט טירמיסו קפה ושוקולד חלב של מיקי שמו
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק
75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
140 גרם קמח תופח (1 כוס)
50 גרם סוכר לבן (1/4 כוס)
1 חלמון
2 כפות מים קרים
לקרם הקפה ושוקולד החלב:
7 גרם ג’לטין
40 גרם מים
120 מ”ל חלב (1/2 כוס)
120 מ”ל שמנת מתוקה (1/2 כוס)
1 כף קפה נמס מגורען
200 גרם ממרח שוקולד חלב
לקרם הגבינה:
250 מ”ל שמנת מתוקה
250 גרם גבינת מסקרפונה
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
1/2 כפית תמצית וניל אמיתית
לקישוט:
אבקת קקאו
אופן הכנה
הקלתית
1 מעבדים חמאה, קמח וסוכר במעבד מזון עד לקבלת תערובת פירורית.
2 מוסיפים חלמון ומים ומעבדים עד לקבלת פירורים גדולים. מסיימים את הלישה באופן ידני.
3 מקררים את הבצק חצי שעה ולאחר מכן מרדדים אותו על משטח מקומח קלות למלבן בגודל 13X35 ס”מ.
4 מניחים את הבצק על גבי התבנית ומרפדים את תחתיתה ודפנותיה בבצק, מעבירים מערוך על שולי התבנית ומסירים בצק עודף.
5 דוקרים את הבסיס במזלג ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
6 אופים כ- 15 – 12 דקות, עד להזהבה קלה בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות.
קרם הקפה ושוקולד החלב
1 משרים את הג’לטין במים.
2 מניחים בסיר את החלב, השמנת מתוקה והקפה הנמס ומביאים לרתיחה.
3 מסננים את התערובת החמה לקערה, מוסיפים מיד את הג’לטין המושרה ומערבבים.
4 מוסיפים את ממרח השוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מצננים כחצי שעה, עד שהתערובת בטמפרטורת החדר.
5 צקים את הקרם על הבסיס, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
מכינים ציפוי שוקולד:
1 מביאים לרתיחה בסיר קטן קרם קוקוס. יוצקים על השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים לתערובת אחידה. רצוי לטחון בעזרת מוט ריסוק לקבלת אמולסיה טובה.
קרם הגבינה
1 מקציפים שמנת מתוקה, מסקרפונה, סוכר ותמצית וניל כ-2 דקות במהירות בינונית, עד לקבלת קרם אחיד ויציב.
2 מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס”מ ומזלפים עיגולים על גבי קרם הקפה.
3 זורים אבקת קקאו לקישוט. רצוי לקרר כשעה בטרם ההגשה
