טיפים להכנת עוף ברוטב ברביקיו על הגריל

מהבחירה בגריל הנכון להשריית העוף מבעוד מועד: הנה 5 דברים שחשוב לדעת כשאתם מכינים על הגריל עוף ברוטב ברביקיו

בשיתוף עם אמישראגז

חיפוש מהיר בגוגל יניב עשרות מתכונים לרוטב הברביקיו המושלם, אך זה לא מספיק לדעת איך להכין אותו. גם מנגליסטים מנוסים עושים טעויות כשזה מגיע לצלייה נכונה של עוף ברוטב ברביקיו, כך שהעוף המתקבל בסוף נותר עם שכבה שרופה של רוטב ופנים יבש לחלוטין. כדי למנוע זאת, החלטנו לעשות לכם קצת סדר בהכנת עוף ברוטב ברביקיו קריספי ומקורמל היטב על הגריל. שימו לב:

1. עוד לפני שאתם מניחים את העוף על האש, הכינו קערה קטנה עם רוטב ברביקיו תוצרת בית או רוטב קנוי. כמו כן, פרגנו לעצמכם בסט איכותי למריחת רטבים הכולל מברשת מסיליקון וקערת נירוסטה. את העוף יש להבריש ברוטב הברביקיו בזמן שהעוף נצלה לו על הגריל. סוג זה של זילוף מבטיח להשאיר טעם בכל נתח העוף.

סט למריחת רטבים (אמישראגז)

2. בדקו את הטמפרטורה הפנימית לעתים קרובות. פעולה זו חשובה בעיקר כשמכינים עוף שלם או חזה עוף ללא עצמות, מכיוון שהם יתייבשו אם יתבשלו יתר על המידה. החדירו מדחום דיגיטלי לחלק העבה ביותר של העוף כל 10 דקות בערך כדי לעקוב אחר הטמפרטורה הפנימית שלו. טמפרטורת העשייה הרצויה לעוף היא 165 מעלות פרנהייט (כ-74 מעלות צלזיוס).

היעזרו במדחום דיגיטלי (באדיבות אמישראגז)

3. בחרו בגריל גז. כשמדובר בהכנת עוף על הגריל, גריל גז בהחלט יעיל יותר. גריל גז, כמו גם גריל הפחמים, ישאירו סימני גריל קלאסיים מרשת הגריל שלהם, אך קשה יותר לשלוט בטמפרטורות כשמדובר בגריל פחמים. קחו בחשבון שבגריל פחמים לרוב יש צד חם של הגריל (חום ישיר) וצד קריר של הגריל (חום עקיף). תכונה זו עשויה להיות יעילה לסוגי בשר מסוימים – אך פחות יעילה לעוף.

גריל גז של ברויל קינג (אמישראגז)

4. הפכו את העוף פעמיים לפחות במהלך הצלייה. יש שתי סיבות להפוך את העוף בזמן הצלייה על האש: הראשונה נוגעת למידת הפריכות של העוף. הפיכתו תדאג שהעוף יצא הרבה יותר קריספי. הברשת רוטב על העוף שוב ושוב מבטלת מעט את הקריספיות שהושגה – ולכן מומלץ לתת לכל צד הזדמנות נוספת על הגריל. הסיבה השנייה היא שהפיכת העוף מסייעת ליצירת קרום רוטב ברביקיו דביק שהוא מאפיין קלאסי והכרחי של עוף ברוטב ברביקיו. אם אין לכם מלקחיים שיסייעו לכם להפוך את העוף – אתם מוזמנים להתחדש במלקחיים איכותיים מנירוסטה באתר אמישראגז.

מלקחיים מנירוסטה (אמישראגז)

5. השרו את העוף שלכם לפני ההכנה. השריית העוף לפני צלייתו עשויה להעניק טעם עשיר יותר למנה ולעזור לרכך אותה. ניתן להכין מרינדה פשוטה מחמאה, מלח, פלפל שחור, אבקת בצל ואבקת שום. שימו את העוף בשקית גדולה הניתנת לסגירה חוזרת או בקערה גדולה – וצקו על העוף את המרינדה שהכנתם. השרו את העוף לפחות שעה ברוטב המרינדה – אם כי מומלץ יותר להשרות אותו למשך הלילה.

בתיאבון!


    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם