חלות טחינה ביתיות לצד מטבל צ'ימצ'ורי של קרן אגם

מתכון מנצח של קרן אגם לחלות טחינה ביתיות, רכות ואווריריות לצד מטבל של צ'ימצ'ורי. חלות שממלאות את כל הבית בריח מדהים!

צילום: יוגב מאיר
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
3 שעות
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לחלה:
1 קילו קמח כפרי
2 כפות שמרים יבשים
1 כף שמן קורנייקי
1/4 כוס (50 גר') סוכר לבן
1/4 כוס (60 גר') טחינה גולמית
1 כף מלח דק
2-2.5 כוסות מי ברז (550-600 מ"ל)
לעיטור: מי ברז ושומשום
לצ'ימצ'ורי:
1 צרור פטרוזיליה
1 צרור כוסברה
3-4 שיני שום
1 פלפל צ'ילי אדום
שמן זית
1 בצל אדום
3 כפות חומץ
1 כף שטוחה אבקת סרפד

אופן הכנה
לחלה:
1 בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, מלח, שמרים, סוכר לבן ומחצית מכמות המים, ומתחילים בלישה במהירות איטית בינונית.
2 מוסיפים שמן וטחינה גולמית, ואז את המים שנותרו במזיגה איטית, אל תמזגו את כל הכמות בבת אחת. ייתכן שהבצק שלכם לא זקוק לכל הכמות.
3 לשים למשך 10 דק' נוספות עד לקבלת בצק רך חלק וגמיש. אם המים לא מספיקים תוסיפו עוד מעט.
4 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה שומן. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי בטמפ' החדר, אפשר גם לילה במקרר.
5 מוציאים את הבצק מהקערה, שוקלים אותו ומחלקים ל-12 חלקים שווים, על מנת ליצור שלוש חלות של 4 רצועות. אם החלטתם להכין מספר אחר של חלות או מספר רצועות שונה לכל חלה, תחלקו את הבצק בהתאם.
6 מניחים את כדורי הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות בספרי שמן. משמנים מעט את חלקם העליון של הכדורים, מכסים בניילון נצמד רופף או במגבת ושולחים שוב להתפחה בטמפ' החדר כ: 30-35 דק'. (אתם יכולים לוותר על שלב ההתפחה ככדורי בצק אבל הבצק מאוד נוח לעבודה, גילגול, רידוד וקליעה לאחר מנוחה).
7 מוציאים אוויר לכל כדורי הבצק ומגלגלים לרצועות, קצרות ושמנמנות, אל תרדדו רצועות ארוכות, זה יצור לכם חלות ארוכות וצרות, ואנחנו כולנו אוהבים חלות שמנמנות וגבוהות עם נוכחות. קולעים לחלות ומניחים על תבנית האפייה, שלושתם יכנסו לתוך התבנית גם אם אין הרבה רווח ביניהן זה יהיה תקין.
8 מברישים כל חלה בחלקה העליון במים, ומפזרים שומשום בנדיבות. מכסים ומניחים שוב להתפחה בטמפ' החדר כ: 30-40 דק' עד שהחלות תפוחות למראה.
9 מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את החלות למשך 25-30 דק' עד שהן שחומות.
10 מוציאים ומגישים, אם מצננים אני ממליצה להניח מגבת על החלות לשמירת הטריות.
לצ'ימצ'ורי:
1 מעבירים את כל המרכיבים חוץ מהשמן לבלנדר מוט וטוחנים.
2 את השמן מוסיפים תוך כדי עד לקבלת ממרח עשיר וסמיך.
3 מוסיפים סרפד ומגישים לצד החלה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם