10 הדגים המסוכנים בעולם

הכירו את הצד הפחות טעים של הדגים: אלה שלא תרצו לפגוש על הצלחת שלכם או בשום מקום אחר.

  1. מדוזה קובייתית או “צרעת הים”

היא נחשבת לייצור הרעיל ביותר על כדור הארץ. אפשר למצוא אותה בעיקר במימי אוסטרליה ודרום מזרח אסיה. עם זרועות באורך של 5 – 2 מטרים המכילות כחצי מיליון מחטים ארסיות כל אחת, היא גורמת לכ- 100 מיתות בשנה. צריבה מהמדוזה הקובייתית גורמת לפגיעה במערכת העצבים והלב, וקורבנותיה עלולים למות עוד בטרם יגיעו לחוף.

 2. קיפודג או דג הנפוחית או בשמו העממי: אבו נפחא

הוא נראה תמים למראה, אבל במקרה של סכנה מסוגל להתנפח לכדור ולהזקיף את קוציו המכילים רעל מסוג טטרודוטוקסין, החזק פי 12 מציאניד והמסוגל להרוג כ – 30 אנשים. אם אתם מתכננים טיול ביפן בקרוב, דעו שהוא נחשב למעדן שם, אך גם גורם ללא מעט מקרי מוות. אם אתם לוקחים את הסיכון ומזמינים אותו, קחו בחשבון שהשף יטעם לפניכם אז אם הוא בסדר. שיהיה לכם בתיאבון.

3.אבנון

אל תתנו לשם הקלאסי והקריר להטעות אתכם; האבנון, המצוי לרוב באוקיינוס השקט ובאוקיינוס ההודי מצוי גם במימי הים האדום. “מסתובב” זו אולי לא המילה הנכונה לתאר אותו, שכן למעשה רב ימיו הוא נח בקרקעית הים. מתפתחים עליו אצות ומיני בעלי חיים המקנים לו מראה של אבן. המראה הזה מטעה, מאחר שהוא נחשב לדג הארסי ביותר בין דגי הים כי אם בטעות מתבלבלים בינו לבין אבן ודורכים עליו, הוא פותח סנפיר עמוס בקוצים שעלול להרוג אתכם ברגע.

4. פירנאיה או “דג שטן”

הדג שזכה ליחסי ציבור מעולים בתחום הסכנה בזכות שיניו האימתניות ומשיכתו לריח דם, למעשה כמעט אף פעם לא יתקוף חיה גדולה ממנו דוגמת בני אדם חיים, אלא אם המים רדודים והפיראנות רעבות. יש להן שמיעה מצויינת וכשאחת מוצאת טרף היא ככל הנראה מאותתת לחברותיה ללהקה שמגיעות לזלול אף הן. לאור כמה תקיפות שתועדו בבני אדם, יבואן וגידולן הוא בלתי חוקי במדינות רבות.

5. דג טיגריס גולייתי

אם אתם בעניין של לכידת הדג המוזר הזה, תוכלו למצוא אותם בעיקר באזור נהר הקונגו שבאפריקה. הוא מכונה כך על שום התוקפונות שהוא מגלה כאשר נלכד. הוא מוכר בזכות ראשו הגדול בעל השיניים הבולטות. לאחר שממתין לטרף באזורים רגועים בנהר הקונגו, הוא שוחה אליהם במהירות ושיניו קורעות לגזרים את טרפו, ממש כמו בן למשפחת החתוליים טיפוסי.

6. מורניים או צלופח מורנה

צלופח כשלעצמו הוא שם מעורר פלצות, ואם זה לא מספיק, דעו שהם מצויים גם במימיי הים התיכון. עורם החלקלק והנחשי עשוי להכיל במינים מסויימים ארס הגורם לפציעות ולמוות אך עיקר החשש מהם מתגבר כשהם הופכים טריטוריאלים- ברגע שבני אדם מתקרבים לאזור מחייתם, נוגסים בהם באמצעות שינייהם ולסתותיהם החזקות וגורמים לפציעות חמורות.

7. עמלץ לבן, כריש לבן או קרחה לבנה

כוכב הסרט “מלתעות” של שפילברג הוא אמנם אחד ממיני הדגים המסוכנים לאדם, אבל לגמרי בטעות; העמלץ הלבן תוקף את בני האדם רק כאשר הוא מתבלבל בינם לבין הטרף שלו, צב ים, שכן צללית של אדם על גלשן השוחה מעליו מזכירה צללית של צב ים! כשהעמלץ הלבן נוגס בבני אדם, לרוב אחרי ביס אחד הוא מזהה שזה לא בדיוק ערב לחיכו ולא חוזר לתוספת, אך אם הפציעה חמורה דיה היא עשויה לגרום למוות.

8. קנדירו או “הדג הערפדי של ברזיל”

הדג גדל לאורך סנטימטרים וצורתו כשל צלופח. הוא מצוי באמאזונס. הוא נחשב לטפיל הדגים בגלל שיטת ההרג המחרידה שלו: מאחר והוא ניזון מדם, הוא שוחה אל חלל הזימים של דגים אחרים ובאמצעות דורבן הנמצא תחת ראשו שואב את דמם. הבעיה מתחילה כשמתרחצים בעירום או בבגדים לא צמודים מספיק באמזונס. הוא עשוי לחדור לנקבים בגוף האדם כגון פי הטבעת, הנרתיק ולעיתים אף לפין ויתחיל לשאוב את הדם, ואפשר להיפטר ממנו רק באמצעות פעולה כירורגית.

9. דג זהרון

כמו כל הנבלים הגדולים, הזהרון פועל עם רדת החשיכה, בשעות אחר הצהריים והלילה. ישנם עשרה מינים של זהרור ששניים מהם קיימים בארץ במפרץ אילת. הוא מתאפיין בזיזים ארוכים לאורך עמוד השדרה. דקירה מהם גורמת לצריבה חזקה, חום גבוה, קשיי נשימה ובצקות. התענוג המפוקפק הזה מצריך פינוי מיידי לבית חולים.

10. צלופח חשמלי

דג דרום אמריקאי המחשמל את הטרף שלו בעוצמה של 860 וואט. הוא מגיע לאורך של כמעט 3 מטרים ולמשקל של כ-22 קילוגרמים. על אף העוצמה הגבוהה של החשמול מהצלופח, לרוב אדם בוגר לא ימות ממנה, שכן היא קצרה ומהירה במיוחד.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות