פריקסה תאילנדי של הילה אלפרט

לחמניות רכות, מצופות בבלילה פריכה ובתוכן מילוי בשר מדבר בתאית. דרך מקוצרת בהשראת אוכל רחוב תאילנדי.

פריקסה תאילנדי של הילה אלפרט

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מרכיבים (4 סועדים)
4 לחמניות מאורכות
למילוי
100 גרם בשר בקר טחון דק
100 גרם בשר עוף טחון דק
2.5 ס”מ שורש ג’ינג’ר קלוף קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
1/2 פלפל ירוק חריף, נקי מזרעים וקצוץ דק
1 חופן עלי נענע קצוצים דק
1 חופן עלי כוסברה קצוצים דק
2 כפות רוטב סויה
לבלילה
150 גרם תערובת לטמפורה
3/4 כוס מי סודה קרים
לטיגון
1 ליטר שמן לטיגון
מטבל להגשה
2 כפות אריסה
1 כף לימון כבוש
1 כפית גדושה סוכר קוקוס
פריקסה תאילנדי של הילה אלפרט
פריקסה תאלנדי | צילום – נופר בוגנים
אופן הכנה
1 חוצים את הלחמניות לאורך ומרוקנים אותן, כמה שיותר קרוב ל”קליפה”.
2 מערבבים היטב את כל חומרי המילוי.
3 מחממים את השמן.
4 ממלאים כל פרוסה בכף גדושה של תערובת הבשר.
5 מערבבים ברישול את הטמפורה עם מי הסודה.
6 חותכים כל לחמנייה לרוחב ל-4-5 מקטעים.
7 טובלים כל רצועה בנפרד בטמפורה ומשם לשמן הרותח.
8 משהזהיבו פרוסות הלחמנייה מכל צד, מוציאים לצלחת עם נייר סופג.
9 מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב.
10 טועמים ומתקנים תיבול.
11 מגישים לצד הלחמניות שטיגנו.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות