כנפיים צלויות עם חצילים תאילנדים של עומר מילר

כמו ביוון: מאפה פילאס במילוי תרד וגבינות של טלי עזרא

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

16 יחידות כנפיים
למרינדה:
1/2 כוס חלב קוקוס
2 מקלות למון גראס
1 שן שום פרוסה
2 גבעולי בצל ירוק או 1/2 צרור כוסברה
2 צ’ילי תאילנדי חריף
1/4 כוס כוסברה
3 כפות רוטב דגים
1 כפית ג’ינג’ר טרי מגורר
1 כף מיץ ליים
1 כף סוכר לבן
1/4 כפית פלפל שאטה
לסלט חצילים תאילנדים
6 חצילים תאילנדים מאורכים
2 כפות ג’ינג’ר מגורר
1 כוס סוכר
2 כוסות מים
1/2 כוס סויה
1/2 פלפל חריף תאילנדי
להגשה:
מיץ לימון
מלח, פלפל
אופן הכנה
1 הכנפיים: חותכים ומאחדים את כל חומרי המרינדה.
2 מניחים את הכנפיים בקערת המרינדה ומערבבים היטב.
3 מניחים את הכנפיים בשקית “זיפ לוק”, יוצקים את המרינדה לשקית, סוגרים היטב ומשקשקים.
4 משרים את הכנפיים 6 שעות במרינדה.
5 צולים את הכנפיים עשר דקות על הגריל עד לצלייה מלאה.
6 החצילים: מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה.
7 בעזרת מזלג מחוררים את החצילים לכל אורכם ומשרים אותם במרינדה במשך שעה.
8 צולים בגריל את החצילים עד שהם רכים ומושחמים.
9 מניחים את החצילים לצד הכנפיים, מתבלים במעט לימון, מלח ופלפל ומגישים.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות