סלט תאילנדי עם כבד עגל של עומר מילר

הכי קרוב לתאילנד: לעצום עיניים, לפתוח את הפה ולהרגיש בתאילנד – אחד הסלטים האהובים שאפשר למצוא בכל פינת רחוב בתאילנד. המתכון של עומר מילר מתוך “טעים אש”.

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

500 גרם כבד עגל
3 כפות שמן חמניות
3 כפות ממרח שומשום סילאן
1 בצל סגול
5 שיני שום/ 1 שום פנינה
1 כפית ג׳ינג׳ר
1 כוס עלי נענע קצוצים
1 כוס בצל ירוק קצוץ
1 פלפל אדום חריף
4 מלפפוני בייבי
1 כוס נבטים
לרוטב
1 קובית ג’ינג’ר
מיץ מליים אחד
5 כפות FS-רוטב דגים
3 כפות סויה
1 כפית שאטה
3 כפיות שמן חמניות
1 כפית סוכר
3 שיני שום
2 כפות שומשום שחור
אופן הכנה
1 קוצצים דק בצל סגול, בייבי מלפפונים, הפלפל החריף והשום ומניחים בקערה.
2 מוסיפים נבטים, עלי נענע ובצל ירוק.
3 מכינים את הרוטב: במעבד מזון שמים ג’ינג’ר, שומשום שחור, שיני שום, רוטב דגים, סויה, שאטה, שמן חמניות ומיץ מליים אחד וטוחנים.
4 פורסים את נתח הכבד לאורכו ומורחים במעט שמן חמניות וממרח שומשום סילאן.
5 צולים על הגריל למשך מספר דקות מכל צד.
6 חותכים את הכבד הצרוב לרצועות דקות, מוסיפים לירקות החתוכים ומזלפים מעל את הרוטב.
סלט תאילנדי עם כבד עגל של עומר מילר
סלט תאילנדי עם כבד עגל של עומר מילר

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: