שיפודי עוף ברוטב סאטה תאילנדי

מתכון לרוטב חמאת בוטנים על שיפודי עוף בסגנון תאילנדי. הרוטב הזה כל-כך טעים והוא מתאים גם להמון מנות אחרות – מנת אורז לבן בצד זה כמובן MUST

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1/2 קילו חזה עוף
1 למון גראס פרוס גס
ג'ינג'ר פרוס ומקולף (לפי הטעם)
1 כף סוכר
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
50 גר' בוטנים
125 מ"ל מים (חצי כוס)
שמן לטיגון
לרוטב סאטה:
250 מ"ל קרם קוקוס
2 שום כתושות
1 כף חמאת בוטנים טבעית
50 גר' בוטנים קצוצים
1 כף סוכר חום
2 כפות רוטב סויה
1 כף מיץ ליים או לימון טרי
כוסברה קצוצה
אופן הכנה
1 מערבבים את כל מרכיבי העוף (מלבד העוף) במעבד מזון לקבלת מרינדה
2 משרים את העוף במרינדה לפחות לשעה (ורצוי יותר)
3 משפדים את העוף, ומטגנים על מחבת עם מעט שמן משני הצדדים על אש גבוהה
4 בינתיים מכניסים את קרם הקוקוס לסיר, מביאים רתיחה עדינה ומוסיפים את שאר הרכיבים (מלבד הכוסברה) עד שמסמיך
5 מורידים מהאש, מצננים ומוסיפים את הכוסברה הקצוצה לרוטב ומערבבים היטב להטמעתה
6 מגישים את השיפודים והרוטב לצידו, הכי טעים כמובן עם אורז לבן כמנת צד

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות