חומר הגלם הטבעוני שאתם חיייבם להכיר: טמפה

היישר מהמטבח האינדונזי

עוד לפני המעבר שלי לטבעונות שמעתי על חומר גלם מיוחד בשם “טמפה”, אבל איכשהו הזמן חלף ולא יצא לי לטעום ממנו. עד לביקור טעים במיוחד באמסטרדם, שם זכיתי לאכול שתי מנות נהדרות של טמפה במסעדה אינדונזית, אחת מרבות שקיימות בעיר התעלות.

זה לא היה מקרה – מולדתה של הטמפה היא אינדונזיה, שם החלו להכין אותה לפני אלפי שנים. משם היא התגלגלה לעולם המערבי, שאימץ אותה בשמחה. אצלנו היא עדיין פחות מוכרת, אבל לאט, לאט היא מתחילה להתחבב על ישראלים רבים. אפשר למצוא אותה במקפיאי המרכולים הגדולים ורשתות הטבע.

טמפה היא למעשה “בת הדודה” של הטופו.  גם  אותה מכינים  מפולי סויה, רק הפעם שבורים ולא טחונים, שיוצרים מעין גוש שטוח וגרגירי למראה. בניגוד לבן דודה ,הטופו, שאין לו כמעט טעם, לטמפה יש טעם מובחן, עמוק ואגוזי.
אל תנסו לאכול אותה במצב הגולמי שלה, כי היא קצת מרירה. אבל אחרי צליה, בישול או הקפצה עם תוספות ורטבים היא פשוט נהדרת.

הטמפה שנקנה מגיעה קפואה, אז לפני ההכנה צריך להפשיר אותה  במקרר או בכמה דקות בודדות במיקרו, כך שמדובר בחומר גלם זמין ונוח לשימוש, שהוא גם חלבון מלא.

כדי ליהנות מכל היתרונות של הטמפה, לפני שמבשלים חותכים אותה לפרוסות דקיקות, לנתחים עבים או מפוררים לפירורים, תלוי במתכון. אפשר להכין אותה מיד או להשרות מראש במרינדה האהובה עליכם, היא תתחבר נהדר לטעמים מתקתקים.

אם בא לכם להתיידד איתה, נסו לצלות פרוסות דקיקות של טמפה על מחבת עם שמן זית ופפריקה.  מנה מוצלחת נוספת תהיה נתחים במרינדה אסייתית מתוקה של סויה ומירין או ברוטב של יין לבן וסילאן. משם כבר תוכלו להתפרע עם מתכונים ורעיונות.

אז אם טעמתם פעם טמפה ולא ממש התחברתם, כדאי מאד לתת לה סיכוי נוסף .

בהכנה נכונה עם מתכון מנצח, אין לי ספק שגם אתם תתאהבו בה.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם: