תבשיל טבית בשר ועוף קל להכנה של תאיר מורדוך
ה-תבשיל המושלם לחורף. תבשיל טבית גם עם עוף וגם עם בשר. הגרסא העיראקית לחמין שכולנו מכירים ואוהבים. מנה עשירה בריחות וטעמים שכיף לאכול בימים חורפיים.
צילום: שירן פרץ
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
כל הלילה
כשרות
בשרי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 בצל פרוס
עוף שלם קטן (קילו)
400 גרם בשר אדום חתוך לקוביות
1 כוס שעועית לבנה מבושלת
2 כוסות אורז יסמין או פרסי
1 עגבניה
1 כף רסק עגבניות
תבלינים: כף בהרט, כפית סוכר, כפית סילאן, מעט כורכום, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה, מלח ופלפל, רבע כפית כמון
שמן לטיגון
חצי כפית טבסקו צ'יפוטלה
אופן הכנה
1 מטגנים בצל עם שמן זית בסיר
2 מוסיפים לסיר קוביות כתף בקר, שפונדרה ועוף שלם ומטגנים יחד עם הבצל.
3 מוסיפים את הטבסקו לסיר, מתבלים במלח ופלפל ומוזגים מעל מעט סילאן ומעבירים לצלחת
4 קוצצים את העגבניה ובצל עם מוט בלנדר ומוסיפים לסיר
5 מוסיפים לסיר כף רסק עגבניות, בהרט, כורכום, פפריקה וטבסקו מעושן
6 מכניסים פנימה את האורז ומכסים במים
7 מחזירים את העוף לסיר
8 מכניסים את השעועית והבשר שצלינו לתוך שקית בד ומכניסים לבישול בסיר ביחד עם העוף
9 אופים בתנור למשך כל הלילה
10 מגישים חם ובתאבון!