תבשיל טבית בשר ועוף קל להכנה של תאיר מורדוך
ה-תבשיל המושלם לחורף. תבשיל טבית גם עם עוף וגם עם בשר. הגרסא העיראקית לחמין שכולנו מכירים ואוהבים. מנה עשירה בריחות וטעמים שכיף לאכול בימים חורפיים.

זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
כל הלילה
כשרות
בשרי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 בצל פרוס
עוף שלם קטן (קילו)
400 גרם בשר אדום חתוך לקוביות
1 כוס שעועית לבנה מבושלת
2 כוסות אורז יסמין או פרסי
1 עגבניה
1 כף רסק עגבניות
תבלינים: כף בהרט, כפית סוכר, כפית סילאן, מעט כורכום, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה, מלח ופלפל, רבע כפית כמון
שמן לטיגון
חצי כפית טבסקו צ'יפוטלה
אופן הכנה
1 מטגנים בצל עם שמן זית בסיר
2 מוסיפים לסיר קוביות כתף בקר, שפונדרה ועוף שלם ומטגנים יחד עם הבצל.
3 מוסיפים את הטבסקו לסיר, מתבלים במלח ופלפל ומוזגים מעל מעט סילאן ומעבירים לצלחת
4 קוצצים את העגבניה ובצל עם מוט בלנדר ומוסיפים לסיר
5 מוסיפים לסיר כף רסק עגבניות, בהרט, כורכום, פפריקה וטבסקו מעושן
6 מכניסים פנימה את האורז ומכסים במים
7 מחזירים את העוף לסיר
8 מכניסים את השעועית והבשר שצלינו לתוך שקית בד ומכניסים לבישול בסיר ביחד עם העוף
9 אופים בתנור למשך כל הלילה
10 מגישים חם ובתאבון!
