תבשיל טבחה שעועית ובשר אותנטית וביתית של עינב חקון
מתכון קל להנה של עינב חקון לתבשיל עשיר וטעים עם טעמים ביתיים. תבשיל טבחה עם מלא שעועית ובשר. מנה עיקרית חורפית ומנחמת. מומלץ להגיש על מצע של קוסקוס.
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
3 שעות
כשרות
בשרי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבשר:
1 ק״ג בשר מס׳ 2-אונטריב טרי חתוך לקוביות
בצל לבן
1 כף פלפל ארבע עונות
2 כפות שמן זית
5 עלי דפנה
כפית מלח
לתבשיל שעועית:
400 גרם שעועית יבשה-מיקס לבנה ואדומה
10 שיני שום קצוצות דק
4 כפות שמן
כף וחצי פפריקה מתוקה
כפית כורכום
כף כמון
כפית שום גבישי
כך שטוחה מלח
כפית פלפל שחור
2 כפות רסק עגבניות
כף סוכר
אופן הכנה
1 את התבשיל מתחילים להכין יום לפני.
2 משרים את השעועית במים עם כפית סודה לשתיה למשך לילה. שוטפים היטב ומסננים .
3 מחממים שמן בסיר גבוה, מוסיפים את קוביות הבשר וצורבים היטב לסגירה מכל הצדדים.
4 מוסיפים כף פלפל ארבע עונות ועלי דפנה
5 ממלאים מים בגובה 3/4 סיר. מבשלים שעה וחצי. מסננים את הציר שנשאר לתוך כלי.
6 מחממים שמן בסיר סוטאז, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה, מוסיפים את השום, קוביות הבשר והתבלינים ומטגנים יחד 2 דקות לפתיחת הטעמים.
7 מוסיפים את השעועית,התבלינים ואת ציר הבשר/מים עד לכיסוי
8 מבשלים במכסה סגור באש בינונית נמוכה שעה וחצי עד שהבשר נימוח והשעועית רכה.
9 מומלץ להגיש ביחד עם קוסקוס. מגישים חם. בתאבון!