טבחה בסלק
מתכון מהמטבח הטריפוליטאי: תבשיל בבישול ארוך עם בשר, שעועית ומנגולד.
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 קילו בשר (אוסובוקו או צלעות)
2 כוסות שעועית לבנה (שהושרתה לילה לפני)
2 חבילות עלי מנגולד חתוכים גס
מעט כוסברה קצוצה דק
1 בצל
5 שיני שום
שמן לטיגון
אופן הכנה
1 שמים שמן בסיר ומטגנים את עלי המנגולד עד שהם משנים את צבעם לצבע כהה ומורידים מהמחבת.
2 בסיר עם שמן צורבים את הבשר
3 מוסיפים לסיר בצל, עלי כוסברה , שעועית, שיני שום, ואת עלי המנגולד שטיגנו לפני. מוסיפים כ- 3 כוסות מים (עד לכיסוי מלא) ומביאים לרתיחה.
4 מוסיפים מלח ופלפל ומבשלים על אש נמוכה כ- 3.5 שעות.