קינוח טבעוני של טארטלטים במילוי ריבה של נדיה אליס
מתכון קל להכנה לקינוח טבעוני של טארטלטים במילוי ריבה. קונוסים מבצק עלים ממולאים בריבה. קינוח מפנק שמזכיר טעם של ילדות.
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
בסיסי
זמן הכנה כולל
כשעה ורבע
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק:
125 גרם קמח כוסמין לבן
125 גרם קמח כוסמין מלא
½ כפית אבקת אפייה
2 כפות סוכר
שקית סוכר וניל
130 גר חמאה טבעונית
קורט מלח
כ- ¼ כוס מים (30 גר בערך)
למילוי:
צנצנת ריבת תותים או פירות יער
לקישוט:
4 כפות מייפל
4 כפות חלב אורז-שקדים
4 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
1 בקערה מניחים את החמאה הטבעונית ואת הסוכר וניל ומעבדים מעט. מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד, וקומפקטי. אם הבצק פירורי מוסיפים מעט מים.
2 מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים אותו במקרר כחצי שעה למנוחה
3 מרדדים את הבצק לעובי של כחצי סנטימטר ומרפדים את תבניות הטארטלטים עם הבצק. משאירים בצד כ1/4 בצק שחותכים לפסים בעובי סנטימטר
4 מחוררים את הבצק בעזרת מזלג ואז ממלאים את הטארטלטים בכמות נדיבה של ריבה, ומקשטים עם פסי הבצק ששמנו בצד לפי הצורה הקלאסית של הטארטלטים
5 בקערית מערבבים את המייפל עם החלב אורז-שקדים ומברישים עם זה את הבצק.
6 מכניסים לתנור מחומם מראש (180 מעלות) לכ-25 דקות אפיה. מצננים
7 מפזרים אבקת סופר מעל הטארטלטים ומגישים