לא מטרטר: איך מכינים טרטר בקר בבית?

אוראל קמחי משתף בטיפים חשובים להכנת טרטר מוצלח וגם מתכון שווה בסוף.

השמועות מספרות שההיסטוריה של הטרטר הגיעה מהעם הטטרי, עם של נוודים במרכז אסיה.

לטטרים לא היה זמן לעצור ולבשל את הבשר שלהם. לכן הם היו מניחים אותו מתחת לאוכף הסוס שלהם, בפרוסות דקות מאוד ומתנועת הרכיבה הבשר היה מתרכך. בערב כשהם היו מגיעים ליעדם, הם אכלו אותו נא לחלוטין.

הצרפתים לקחו את ההיסטוריה הזאת והפכו אותה לאחת המנות המוכרות בהיסטוריה הקולינארית והיא הסטייק טרטר.

בשר בקר טרי במיוחד שלרב קוצצים בסכין ולא במכונה, עליו חלמון ביצה טרי ולצידו קורנישונים קצוצים (שזה בעצם  מלפפון כבוש ננסי), שאלוט קצוץ, חרדל חלק, מלח, פלפל שחור גרוס ורוטב ווסטרשייר- רוטב אנגלי שמשמש בעיקר לתיבול בשר בקר. הרעיון הוא שהלקוח מערבב לעצמו בצלחת את הטרטר תוך כדי שהוא מוסיף לעצמו את הכמות הרצויה מכל מרכיב לפי טעמו.

כמה טיפים חשובים לטרטר מוצלח

הדבר החשוב ביותר והמרכיב המרכזי בטרטר בקר הוא כמובן הטריות. חשוב מאוד לבחור בשר טרי ככל האפשר ולא מיושן. הבשר מאבד מצבעו וטעמו משתנה ככל שהוא מיושן יותר.

הדבר השני שחשוב לא פחות, הוא בחירת החלק הנכון. אפשר להשתמש בפילה בקר שהוא רך מאוד, מאוד אבל טעמו עדין ביותר. אני אישית מעדיף להשתמש בסינטה או בשייטל שהם חלקים עם טעם עז יותר  של בשר וזה בדיוק מה שאנחנו מחפשים בשביל הטרטר שלנו.

ואם כבר דיברנו על טרטר כל כך הרבה, אז בטח שנצא מכאן עם מתכון לאחד כזה, בגרסה שאני אוהב לאכול.

מתכון לטרטר בקר

מערבבים בקערה בשר בקר טרי קצוץ דק מאוד בסכין, בערך 100 גרם.

מוסיפים כפית שטוחה של חרדל, מעט עירית קצוצה, שאלוט קצוץ, אספרגוס קצוץ, שמן זית, כף חומץ בלסמי, פלפל שחור גרוס, מלח אטלנטי וכף ערמונים קצוצים.

מערבבים היטב וטועמים אם חסר משהו.

אתם יכולים לתקן בתיבול נוסף אם צריך.

מעבירים לצלחת הגשה,

מעל מניחים חלמון ביצה טרי ככל הניתן.

מגישים עם טוסטונים או ברוסקטה או אפילו על פרוסת לחם טרי וטוב.

אפשר להוסיף מעט טבסקו אם אוהבים חריף וזהו.

אל תשכחו לבחור בשר טוב, איכותי וטרי ככל האפשר ומשם הדרך קלה וקצרה מאוד.

בתאבון.

לא מטרטר: איך מכינים טרטר בקר בבית?
טרטר בקר

מומלץ לקרוא גם:

המדריך המהיר לנקניקיות

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות