טארט טאטן של עומר מילר ושירנקה

מושלם לארוחת ערב או לאירוח מלא רושם: עומר מילר אופה עוגת טארט טאטן חמצמצה וטעימה, מתוך התוכנית "סטוריז – עומר מילר ושירנקה"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לקרמל
1 כוס סוכר
2 כפות מי ברז
למילוי
5 תפוחים קשים וחמצמצים מסוג סמית
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מלימון
1 כפית מיץ לימון
1/2 כוס מיץ תפוחים
לבצק
כוס וחצי קמח
100 גרם חמאה קרה
חצי כפית מלח
1 כפית סוכר
אופן הכנה
1 מערבבים את הקמח ביחד עם המלח והסוכר.
2 מוסיפים את קוביות החמאה הקרות, ובעזרת הידיים מערבבים היטב לקבלת בצק פירורי.
3 במידת הצורך מוסיפים מים קרים, לקבלת גושים גסים.
4 עוטפים את הבצק בנילון נצמד ומעבירים לקירור למשך שעה.
5 לאחר שעה מרדדים את הבצק בעזרת מערוך, לקבלת עיגול בקוטר מחבת ובעובי של 3 מילימטר.
6 את עיגול הבצק עוטפים בניילון ומכניסים לפריזר.
7 פורסים את התפוחים לרבעים, מגלענים.
8 בקערה מערבבים את התפוחים, הוניל, הסוכר, גרידת הלימון ומיץ לימון.
9 לוקחים מחבת גדולה ושופכים לתוכה כוס של סוכר לבן, מטלטלים את המחבת שהכל יהיה מפוזר בצורה אחידה.
10 מוסיפים 1/2 כוס מיץ תפוחים, ומבשלים את הסוכר ללא ערבוב עד לקבלת קרמל.
11 מוסיפים לקרמל חמאה ומסדרים את התפוחים בשכבה אחידה.
12 מכסים את המחבת עם התפוחים בעזרת הבצק שהכנו מראש, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל220 מעלות, למשך 20 דקות.
13 לאחר עשרים דקות מוציאים את המחבת ובעזרת צלחת גדולה, הופכים את כל תכולת המחבת ומגישים מיד!
טארט טאטן של עומר מילר ושירנקה
טארט טאטן של עומר מילר ושירנקה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות