טנזיה פירות יבשים של ג'קי אזולאי – מקשטים את החג

תכירו את ה”טנזיה” – תבשיל פירות יבשים ואגוזים, שמגיע הישר משולחן החג של ג’קי אזולאי ואי אפשר (אבל ממש!) להתעלם ממנו.

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 כוס אורז בסמטי או שקית קוסקוס
פאם
מלח
2 כוסות מים חמים
בהרט לפי הטעם
100 גרם בצל לבן קצוץ
חבילת קבב על מקל קינמון
רבע כפית קנמון
2 כפות צימוקים שחורים ולבנים
משמשים מיובשים
3 כפות גדושות שקדים פרוסים
מלח ופלפל שחור גרוס
כף סילאן
אגוזי מלך
אופן הכנה
1 משרים את הפירות היבשים במים רותחים במשך כ-5 דקות.
2 קולפים את הבצלים ופורסים לפרוסות דקות מאוד.
3 בסיר נמוך ורחב, מטגנים בשמן, את הבצל ביחד עם הסוכר, עד לקבלת מרקם של ריבה.
4 מסננים את הפירות היבשים מהמים
5 מוסיפים לסיר את יתר המרכיבים – הפירות היבשים, שקדים ואגוזים, סילאן, מקל קינמון ומתבלים במלח ובפלפל
6 מביאים את הסיר לרתיחה ומבשלים עם מכסה, על אש נמוכה, במשך כשעה
7 מידי פעם מערבבים ומוסיפים נוזלים במידת הצרך.
8 במקביל, מכינים את הקוסקוס על פי הוראות היצרן.
9 צורבים את הקבב במחבת נפרדת ,עם שמן זית, עד שמוכן.
10 שמים את הטנזיה יחד עם הקבבים על הקוסקוס.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: