תבשיל טנזיה – אורז ופירות יבשים
מתכון קל להכנה לתבשיל חורפי, כיפי ומנחם של טנזיה – אורז ופירות יבשים מקורמלים. מנה מושלמת לארוחת חג ושבת.
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
20 דקות
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2 כוסות אורז בסמטי/יסמין שטוף ומסונן
2 בצלים בינוניים קצוצים
6 יח׳ משמשים מיובשים חתוכים לקוביות
6 יח׳ שזיפים מיובשים חתוכים לקוביות
3 יח׳ תמר מג׳הול חתוכים לקוביות
2 יח תאנים מיובשות קצוצות
חצי כוס חמוציות
חצי כוס צימוקים בהירים
7 כפות שמן
4 כוסות מים רותחים
חצי כפית פלפל לבן/שחור,
כפית שטוחה קינמון/2 מקלות קינמון
כפית מלאה מלח
להגשה:
חופן שקדים קלויים/צנוברים
רבע צרור נענע /כוסברה קצוץ
אופן הכנה
1 מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הבצל
2 מטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ 12 דקות.
3 מוסיפים תבלינים ומטגנים עוד חמש דקות
4 מוסיפים את כל הפירות היבשים ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד 5 דקות.
5 מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן עוד 3-4 דקות
6 מוסיפים מים רותחים, מנמיכים להבה ומכסים את הסיר.
7 מבשלים כ 20 דקות
8 מוסיפים שקדים קלויים/צנוברים ונענע/כוסברה