עוגת גבינה גבוהה
מתכון שתמיד מצליח לעוגת גבינה גבוהה ומרשימה במיוחד, כולל טיפים חשובים – מתכון לגזור ולשמור
זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
התבנית היא רינג בקוטר 26 גבוה
7 ביצים L
1.5 כוסות סוכר
3 שקיות סוכר וניל
750 גרם גבינה לבנה 5%
1 גביע שמנת חמוצה
3 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
3 כפות גדושות קמח
3 כפות גדושות קורנפלור
אופן הכנה
1 מחממים תנור על 200 מעלות ומניחים "אמבטיית מים" (תבנית עם מים) בתחתית התנור ומעליה בשלב הראשון של התנור מניחים רשת.
2 מקערת מיקסר מקציפים חלבונים עם סוכר וסוכר וניל שמכניסים בהדרגה
3 מקציפים עד שמתקבל קצף יציב וגמיש אך לא נוקשה
4 מערבבים ידנית בקערה נפרדת את הגבינה לבנה עם השמנת חמוצה, חלמונים, קמח, קורנפלור ופודינג וניל עד שמתקבלת תערובת אחידה ללא גושים
5 מאחדים בתנועות קיפול עדינות את 2 התערובות. כל פעם קצת
6 משמנים רינג היטב ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
7 יוצקים אל הרינג את התערובת ועל ידי מספר הטחות קלות בשיש – התערובת תתפזר באופן אחיד ותתיישר בתוך הרינג
8 מכניסים לתנור ל 15 דקות על 200 מעלות ואז מורידים את חום התנור ל 150 מעלות ואופים לעוד 45 דקות
9 בתום האפייה מכבים את התנור ומשאירים פנימה לפחות עוד שעה עם דלת סגורה
10 מחכים שהעוגה תצטנן לחלוטין ורק אז בעזרת סכין מפרידים אותה משולי הרינג ומחלצים את העוגה. פורסים ומגישים