עוגת גזר עם קרם מסקרפונה וקצפת בשכבות גבוהה ויפה של אור שפיץ
מתכון לעוגת גזר שכבות גבוהה ומרשימה עם קרם מסקרפונה, קצפת ופיסטוקים. עוגה מרשימה ויפה שקל להכין ולהרשים את האורחים שלכם. מתוך התכנית "שמו ושפיץ"
צילום: יוגב מאיר
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לטורט:
6 ביצים
450 גרם (¼ 2 כוסות) סוכר לבן
480 גרם גזר מגורד (2-3 גזרים, תלוי בגודל)
420 גרם שמן קנולה
350 גרם (½ 2 כוסות) קמח לבן
30 גרם (3 שקיות) אבקת אפיה
3 כפות תמצית וניל
3 כפות קינמון טחון
80 גרם פיסטוק טחון
לקרם מסקרפונה:
2 מיכלים קרם מסקרפונה 38% גד
500 מ״ל (2 מיכלים) שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג
30 גרם קינמון
2 כפות ליקר קוואנטרו
לקצפת לעיטוף העוגה:
500 גרם שמנת צמחית
2 כפות פודינג וניל
בצק סוכר כתום וירוק לקישוט גזרים
אופן הכנה
לטורט גזר:
1 מערבבים בקערה יחד סוכר, ביצים וקינמון.
2 מוסיפים גזר מגורד, שמן, קמח, אבקת אפיה, תמצית וניל – בקיצור הכל!
3 את הבלילה שקיבלנו מחלקים לשלושה רינגים.
4 מכניסים לתנור שחיממנו מראש לחצי שעה על 160 מעלות.
לקרם מסקרפונה:
1 מקציפים את כל המצרכים יחד עד לקבלת מרקם יציב ומזלפים בין שכבות העוגה. מומלץ להקפיא את העוגה המורכבת לפחות 3 שעות.
לקצפת עיטוף העוגה:
1 מקציפים את כל המצרכים יחד עד לקבלת מרקם יציב.
2 על מגש מסתובב עוטפים את העוגה בעזרת קלף ופאלטה מדורגת עיטוף ראשוני, ושולחים למקפיא.
3 עוטפים שוב את העוגה עם יתרת הקצפת לקבלת עוגה חלקה ולבנה.
4 מקשטים עם שארית הקצפת בעזרת שק זילוף וצנתר כוכב וגזרים קטנים שהכנו מבצק סוכר.