עוגת שוקולד שכבות מצופה סוכריות של מיקי שמו ואור שפיץ
מתכון לעוגת סוכריות גבוהה ומרשימה של אור שפיץ, כזו שכל ילד וילדה ישמחו לקבל ביום ההולדת שלהם, וגם מבוגרים! מתוך התכנית "שמו ושפיץ"
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מצרכים לעוגה בקוטר 18 ס"מ:
4 ביצים
10 גרם (שקית אחת) אבקת אפיה
75 גרם קקאו
150 גרם (¾ כוס) שמן
200 גרם (1 כוס) סוכר
240 גרם (1 כוס) סוכר דמררה
300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח
400 מ"ל (⅔ 1 כוסות) מים רותחים
לציפוי ולמילוי:
450 גרם שוקולד מריר קצוץ
2 מיכל שמנת מתוקה (500 מ"ל)
200 גרם סוכריות צבעוניות
אופן הכנה
מכינים את העוגה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
2 במיקסר מערבבים את כל החומרים היבשים והביצים עם חלק מהמים עד לאחידות, ומסיימים בהוספת המים החמים.
3 אופים ב-170 מעלות, 50 דקות עד מבחן הקיסם.
מכינים את הציפוי/מילוי:
1 שמים בקערה שוקולד מריר וממיסים במיקרוגל או בקערת בן מארי. מוסיפים שמן ומערבבים לתערובת אחידה, רצוי לערבב בעזרת בלנדר מוט.
2 מחלצים את העוגה מהתבנית ויוצקים מעל את הציפוי באופן שווה.
3 שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר עד 5 ימים.
הרכבה:
1 מחלקים את העוגה ל-4
2 ממלאים ביניהן מהמילוי/ציפוי (150 גרם)
3 מצפים
4 עוטפים בסוכריות צבעוניות