ממרוקו באהבה: איך לבשל בטאג’ין חרס?

הטאג’ין הוא אחד הכלים הכי יפים ושימושיים במטבח. הוא מאפשר לנו גם לבשל וגם להגיש.
חימר הוא חומר שמוביל חום בצורה ישירה ואחידה בניגוד לנירוסטה שאינו מוביל חום בצורה רצויה.

אפשר להכין בו דגים, ירקות, בשרים והאלמנט החשוב ביותר, שיהיה בו נוזל, ציר עשיר בטעמים כדי להוביל ולחבר בין המרכיבים של הבישול. הציר יהיה בהתאם למה שמבשלים בו ומתובל לפי הטעם שלנו. ולמה חשוב כל כך ציר איכותי וארומטי? מכיוון שהוא יחבר את הטעמים עם ובין הרכיבים האחרים, על ידי מגע ישיר ועל ידי האדים שיבצרו בטאג’ין.

חשוב מאוד גם לבדוק מה כתוב על גבי אריזת הטאג’ין ,האם ניתן להשתמש  בו על אש פתוחה או שלא,  הטאג’ינים המקוריים ממרוקו מאפשרים זאת ואני מציע להתחיל את הבישול על אש קטנה, להביא לרתיחה ואז לכסות ולהכניס לתנור. כשמדובר בדגים, יש לעשות זאת בטמפרטורה מאוד גבוהה על מנת ליצור מיצבור של אדים ואם מדובר בבשר כמו לקדירה , עושים זאת בחום נמוך למשך מספר שעות. כמובן שמגישים לסועדים עם הכלי ופותחים את הכלי מולם, מקבלים מעדן נימוח וגם מלא ארומות מהממות!

אהבתי לטאג’ין באה ממפגש עם השפית המרוקאית פאטימה האל ואם אתם רוצים להינות מהטאג’ינים שלה, כשתסעו לפריז לכו לאכול במסעדת “LA MANSOURIA” שלה, לא תצטערו!

מומלץ לקרוא גם:

המדריך המהיר לנקניקיות

כל מה שצריך לדעת על עישון דגים בבית ועל סוגי מעשנות

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות