עוגת טחינה סילאן עם יוגורט של מיקי שמו

לא פעם עוגות טחינה יוצאות מעט כבדות ודחוסות. בגרסה הנ"ל הוספנו חלב ויוגורט שמוסיפים רכות ומעדנים את הטעם. מתוך "אין כמו בבית" (ספיישל אין לי זמן)

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

המרכיבים לתבנית מרובעת 26×26 ס״מ
4 ביצים בינוניות M בטמפ’ החדר
1/2 1 כוס סוכר (300 גרם)
220 גרם (1/2 1 כוסות+ 1 כף) קמח תופח
105 גרם (3/4 כוס) קמח כוסמין לבן מנופה
75 גרם (חצי כוס פלוס כף גדושה) קמח/אבקת שקדים
300 גרם יוגורט בלקני 7%
180 מ”ל (3/4 כוס) חלב
180 גרם (1/2 3/4 כוס) טחינה
135 גרם (1/3 כוס + כף) סילאן
75 גרם (1/2 כוס + כף גדולה) שקדים קצוצים
לקישוט
30 גרם (1/3 כוס) שקדים קצוצים
15 גרם (1 כף) שומשום
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבניות.
2 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבניות.
3 מרססים תבניות בספריי שמן חמאה יוצקים את הבלילה לתבניות ומפזרים מעל שקדים קצוצים ושומשום.
4 אופים כ-45 דקות עד שהעוגות מזהיבות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים לפני ההגשה.
5 מאחסנים במקום קריר ויבש בכלי אטום עד כ- 3 ימים או 5 ימים במקרר.
גיוון:
1 להעצמת הרושם, ניתן לצפות את העוגה כולה בשומשום: משמנים את התבניות ומפזרים שומשום (מלא או רגיל) בתוך התבנית – מנענעים מצד לצד, כך שתכסה את כל שטח התבנית, כולל הדפנות. יוצקים את הבלילה ואופים כמוסבר. מצננים היטב ומחלצים מהתבנית לפני הפריסה.
עוגת טחינה סילאן עם יוגורט של מיקי שמו
עוגת טחינה סילאן עם יוגורט של מיקי שמו

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות