טאבולה עם אגסי בוסק, אגוזים ועשבים

מתכון לסלט בריא, מזין ובעיקר טעים עם בורגול, אגסים ואגוזים של איש האגסים יובל בר נר

זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דק'
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

3 אגסי בוסק
1/2 חבילה פטרוזיליה שטופה
1/4 חבילה נענע- עלים בלבד, שטופים
1/2 חבילה שמיר
1 לימון גדול
תפוז אחד גדול
50 גרם בורגול דק
50 גרם אגוזי לוז
50 גרם שקדים
3 כפות זמן זית
מלח ופלפל
אופן הכנה
1 משרים את הבורגול בהרבה מים קרים 20 דקות לערך.
2 מגרדים קליפה מחצי מהתפוז וחצי מהלימון ומניחים בקערה רחבה לערבוב.
3 קולפים את התפוז בסכין מקליפתו החיצונית ופרסים לפרוסות דקות, חותכים אותן לרבעים ומניחים בקערה עם הקליפה המגורדת.
4 חותכים את האגסים ל"גפרורים" במנדולינה או בסכין חדה. מוסיפים גם כן לקערה. קוצצים את עשבי התיבול, לא מאד דק ומוסיפים לקערה. את האגוזים והשקדים קוצצים גם כן גס ומוסיפים לקערה.
5 אגסים אמריקאים, ירוקים, אדומים וחלודים נהדרים, עסיסיים ומתוקים כשהם בשלים והצוואר שלהם מתחיל להתרכך. חכו בסבלנות. כשהאגסים הבשילו, שימו אותם במקרר והם יישמרו לעוד שבוע לפחות.
6 את הבורגול מסננים היטב ומוסיפים גם כן. מתבלים במיץ מהלימון, בשמן זית ובמלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מגישים.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות