לחמניות מתוקות – המתכון המושלם לשבת

מתכון ללחמניות מתוקות תוצרת בית – להכין בבית ולהריח ריחות של מאפיה

מערכת
03.10.2021

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

600 גרם קמח לבן מנופה
4 כפות סוכר
6 כפות שמן
200 מ”ל מים
1/2 שקית שמרים טריים (או 1 כף שמרים יבשים)
1/2 שקית משפר אפיה
1 ביצה
1 כפית מלח
לקישוט: שומשום/ זעתר/ תערובת של קינמון וסוכר/ קצח וביצה טרופה להברשה.
אופן הכנה
1 מכינים מראש עיסה: בקערה שמים את השמרים יחד עם כף סוכר ו – 1/2 מכמות המים, מערבבים ומכסים. כעבור כ – 15 דקות השמרים מתחילים לבעבע ומעבירים את התערובת לקערת המיקסר יחד עם יתרת המצרכים של הבצק מלבד המלח. מערבבים עם וו לישה במהירות איטית ולשים את החומרים למשך כ – 5 דקות.
2 מוסיפים את המלח למיקסר ובודקים אם הבצק מספיק לח (במידה והבצק יבש מדי מוסיפים מעט מים ובמידה ולח מדי מוסיפים מעט קמח).
3 ממשיכים ללוש במשך 5 דקות נוספות במהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק ומעט דביק ומוציאים את הבצק ממיקסר לקערה מקומחת.
4 מפזרים מעל הבצק מעט קמח, מכסים ומתפיחים למשך שעתיים במקום חמים.
5 כעבור שעתיים מוציאים את הבצק על משטח מקומח ולשים עם הידיים במשך 5 – 4 דקות, כ – 1/4 מהבצק עוטפים בניילון ושומרים בקירור. מהבצק הנותר יוצרים כדורים בגודל קלמנטינה או תפוז, תלוי באיזה גודל אתם רוצים את הלחמניות. מניחים את הכדורים במרחקים שווים על משטח מקומח ומכסים אותם עם מגבת לחה עד להכפלת הנפח או לשעה.
6 כעבור שעה מוציאים את הבצק מקירור על משטח מקומח ומרדדים למלבן בעובי של 1/2 ס”מ, יוצרים מהבצק פסים ארוכים ברוחב של 1 ס”מ. רצוי להיעזר בסרגל.
7 לאחר מכן טורפים את הביצה ומורחים את הרצועות הבצק בביצה בנדיבות. את הרצועות מניחים עם הצד המרוח על השומשום או על כל תוספת שתבחרו; פרג, זעתר, קינמון או קצח.
8 לאחר שהלחמניות הכפיל את נפחן, עוטפים אותן עם רצועות בצורת X ודואגים שהקצוות תהיינה מוסתרות מתחת ללחמניה. (ע”מ שלא יברחו בזמן האפיה).
9 מניחים את הלחמניות על תבנית עם נייר אפיה. מורחים את הלחמניות בביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל – 170 מעלות למשך כ – 20 דקות או עד שהלחמניות משחימות מעט. מוציאים מתנור על רשת.
10 * אפשר להוסיף 50 גרם צימוקים שחורים קטנים לבצק בזמן הלישה ע”מ לקבל לחמניות מתוקות עם צימוקים.
11 *יתרת הבצק אפשר לשמור בהקפאה בכלי אטום.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות