קיש בטטות עשיר בגבינות

מתכון לקיש בטטות ורויאל גבינות עשירות. מנה שתגנוב את ההצגה בשולחן החג בשבועות

זמן הכנה
15 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מצרכים לבצק:
250 גרם קמח לבן
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
100 גרם גבינת טברנה בטעם טבעי
1 ביצה
2 כפות מים
מילוי:
1 בצל סגול
1 בצל לבן
1 בטטה גדולה או 2 קטנות
100 גרם גבינת ברס בלו
100 גרם קממבר
100 בורסאן טבעי
לרוטב רויאל:
מלח ופלפל
1/2 כפית אגוז מוסקט
1 מיכל שמנת מתוקה
3 ביצים
אופן הכנה
1 קולפים את הבטטות, חותכים לפרוסות ומבשלים במים עד 3/4 ריכוך הבטטה. מסננים.
2 שמים בקערת מיקסר את כל מצרכי הבצק ומערבלים עם וו גיטרה עד שנוצר בצק
3 עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה
4 מרדדים על נייר אפייה ומעבירים לתבנית פאי בקוטר 26-28 ומהדקים לתבנית ולדפנות הפאי
5 בעזרת מזלג מחוררים את הבצק ומכניסים לתנור לאפיה קצרה של 10 דקות על חום של 180 מעלות
6 מכינים את המילוי: חותכים את הבצלים לפרוסות ומטגנים במחבת עם 2 כפות שמן. עד שהבצלים מזהיבים. מתבלים במלח ופלפל
7 כאשר הקיש יוצא מהתנור מניחים עליו את הבצלים והבטטות ומפזרים את הגבינות
8 מערבבים את מצרכי הרויאל ושופכים על הגבינות והבטטות
9 אופים את הקיש בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד הזהבה
הערות ושידרוגים:
1 למי שרוצה, ניתן לגרד מל הקיש 50 גרם גרנה פדנו או מנצ'גו או צ'דר כתום

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות