חלה במילוי בטטה וגבינת פטה של מיקי שמו

בתוך החלה מחכה הפתעה – מלית טעימה של בטטות וגבינת פטה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 ק”ג “קמח לחם” קמח לחם וחלות
20 גרם שמרים יבשים
3/4 כוס שמן קנולה (150 גר’)
1/3 כוס סוכר (70 גר’)
כפית מלח (5 גר’)
2 ביצים (מידה L)
2 כוסות מים פושרים (480 מ”ל)
אופן הכנה
הכנה
1 מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 מכינים את המלית: מפזרים מלח גס בתבנית ומניחים מעל בטטות,ומתיזים מעל תרסיס שמן זית.
3 אופים כ-40 דקות עד לריכוך ומצננים היטב.
4 קולפים את הבטטות, מועכים למחית, מוסיפים גבינת פטה ועירית ומערבבים
5 מכינים את הבצק: מכניסים את כל המצרכים לקערת המיקסר ולמעט המלח ולשים כ-10 דקות במהירות איטית לקבלת בצק חלק. מוסיפים את המלח ולשים עוד כדקה.
6 מתפיחים את הבצק: מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה
7 מחלקים את הבצק על משטח מעט מקומח ל-8 חלקים שווים במשקל 200 גרם כל אחד ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס”מ. מורחים שכבה דקה של מלית ומגלגלים לגליל. קולעים חלה אחת מכל 2 גלילים בצורת בורג
8 מניחים בתבניות מרופדות בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה. מניחים בתבנית אינגליש קייק מעט משומנת ומתפיחים כשעה.
9 מחממים תנור ל-175 מעלות.
10 מברישים את החלות בביצה ומפזרים קצח.
11 . אופים כ-30 דקות עד הזהבה עמוקה.

חלה במילוי בטטה וגבינת פטה של מיקי שמו
צלמת- נופר בגנים | סטיילינג – קרן ברק

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות