מלפוף מתוק מעלי פילו ממולא בתמרים ואגוזים קל להכנה של אביב משה

אחרי שמכינים את המתכון לא לשכוח שיש לזרוק לפח הכתום אריזות פלסטיק, מתכת וקרטוני משקה, לפח הסגול זורקים זכוכיות ולפח הכחול נייר וקרטון. לעוד מידע בנושא לחצו כאן

המתכון מתוך התכנית בישול "אביב משה עושה שבת"

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
20 דקות
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 חבילה עלי פילו מופשרים לילה במקרר
1 כוסות שמן
5 כוסות תערובת אגוזים (פיסטוק, אגוזי מלך)
3/4 כוס סוכר
3 כפות ממרח תמרים
חצי כף קינמון
לרוטב:
2 כוסות מים
2 כוסות סוכר
1 לימון סחוט
אופן הכנה
המילוי:
1 מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה.
הסירופ:
1 קוצצים גס את האגוזים.
2 בסיר קטן שמים את כל המצרכים לסירופ: סוכר, מים ולימון.
3 להביא לרתיחה על אש גבוהה, להנמיך לאש נמוכה/בינונית ולבשל 10 דקות כשהסירופ כל הזמן מבעבע ברתיחה ממש עדינה.
הרכבת המנה:
1 לחמם תנור ל-180 מעלות.
2 להניח עלה פילו אחד על משטח העבודה כשהצד הרחב פונה אלינו.
3 בינתיים לכסות בחזרה את עליי הפילו במגבת כדי שלא יתייבשו
4 למרוח כל עלה פילו בשמן.
5 לקחת כ-2 כפות מתערובת המילוי ולהניח בשורה על העלה על הצד הקרוב אלינו.
6 להשאיר מעט שוליים. לפזר מעט מהאגוזים על כל שאר העלה.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות