חלה מתוקה עם רחת לוקום ופיסטוקים של קרן ואיציק

חלה רגילה לשישי כולנו יודעים להכין אבל חלה מתוקה כזו עוד לא טעמתם. קבלו את המתכון לחלה המנצחת. שלא תגידו ששמרנו בסוד, כן? מתוך באנו לאפות עם קרן ואיציק קדוש – ספיישל מאה שערים.

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מצרכים לבצק:
500 גרם קמח חלה
20 גרם שמרים טריים/ גרם שמרים יבשים
50 גרם דבש
50 גרם סוכר
1 ביצה
2 חלמונים
160 מ”ל מים
60 מ”ל שמן קנולה
10 גרם מלח
50 גרם רחת לוקום חתוך לקוביות
60 גרם פיסטוק ירוק קצוץ
1 תרסיס שמן פאם בטעם חמאה
למריחה:
1 ביצה
1 שומשום
לציפוי:
1 מי סוכר
אופן הכנה
1 מערבבים במיקסר את הביצים, השמן, החלמונים והמים יחד עם השמרים
2 מוסיפים בהדרגתיות את הקמח, הסוכר, הדבש והמלח
3 לשים עד לקבלת בצק אחיד
4 בשלב הלישה הסופי מוסיפים כ-10 חתיכות רחת לקום קצוצות לרבעים וחצי כוס פיסטוק קצוץ
5 לאחר קבלת תערובת אחידה מניחים לבצק להתקרר עד לתפיחה כפולה
6 מחלקים את הבצק ל-8 כדורים שווים
7 מרדדים ליצירת 8 רצועות שוות, קולעים קליעת 4 ומחברים את הקצוות. משאירים לתפיחה נוספת ומורחים את הבצק התפוח בביצה ומפזרים שומשום
8 מכניסים לתנור שחומם מראש לכ-180° מעלות לכ-18 דק’
9 לאחר קבלת חלה זהובה מורחים במי סוכר
חלה מתוקה
צילום: שניר (סופגי) גואטה חלה מתוקה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם: