בוריק מתוק עם גלידה תוצרת בית של יהודה עמר
מתכון לקינוח בוריק מתוק עם טוויסט של יהודה עמר: גלידה תוצרת בית וקולי פירות מתקתק
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
עלי סיגר
שמן קנולה לטיגון עמוק
שערות חלווה
לגלידה:
2 כוסות שמנת מתוקה (480 מ”ל)
400 מ”ל חלב מרוכז
3 כפות ממרח שומשום קוקוס
למילוי:
1 גביע גבינת מסקרפונה
מיקס פירות יער קפואים
לקולי סלט פירות:
1 נקטרינה
1 תפוח
1 תפוז
מעט פירות יער קפואים
אופן הכנה
מכינים את הגלידה:
1 בקערת מיקסר מניחים שמנת מתוקה ומקציפים
2 מוסיפים חלב מרוכז וממרח שומשום וקוקוס וממשיכים לערבב
3 מוזגים את התערובת לתבנית מחולקת (אפשר גם רגילה), משטחים ומקפיאים למשך שש שעות
מכינים את מילוי הבוריק:
1 מכניסים לקערה את קרם המסקרפונה, מערבבים מעט ומוסיפים את פירות היער לערבוב נוסף
2 לוקחים עלי סיגר וממלאים במרכז העלה כף נדיבה מתוך תערובת המסקרפונה ופירות היער
3 מקפלים את עלי הסיגר לשניים, מהדקים מסביב לתערובת ומניחים במחבת עם שמן עמוק
4 מטגנים טיגון קצר משני הצדדים ומניחים על נייר סופג
5 מכינים סלט פירות טחון (קולי) – טוחנים את כל הפירות יחד בעזרת בלנדר מוט
מרכיבים את המנה:
1 בקערה מסדרים את הבוריק, לצידו מניחים כף גלידה ומעליהם קולי פירות ושערות חלווה