מריטוצו בקרם וניל של קרן ואיציק קדוש

מתכון לקינוח איטלקי מושלם ללחמניות מתוקות במילוי קרם מושלם ומקופלת ביתית

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

500 גרם קמח מניטובה לבן
200 מ”ל חלב
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
60 גרם סוכר
10 גרם שמרים טריים
2 ביצים גדולות
5 גרם מלח
1 גרידה מקליפת לימון אחד
1 מחית וניל
1 ביצה אחת להברשה
למילוי הקרם:
1 שמנת מתוקה מוקצפת
1 חבילת קרם פטיסייר
לציפוי:
1 חלבון
100 גרם אבקת סוכר
40 מ”ל מים מינרלים (1/6 כוס)
5 טיפות מיץ לימון
להגשה:
1 אבקת סוכר לקישוט
1 פירות יער
1 שוקולד חלב- מטומפרר להכנת מקופלת
אופן הכנה
1 במיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים. לאחר דקה מוסיפים את הביצים, החלב, המלח והחמאה ומערבבים על מהירות בינונית כ-8 דקות עד שנוצר בצק אחיד. הבצק דביק, כך הוא צריך להיות
2 מעבירים בעזרת קלף את הבצק לקערה משומנת ומכסים להתפחה למשך לפחות שעה או עד שמכפיל את נפחו
3 לשים על משטח מקומח ויוצרים גליל, את הגליל מחלקים ל-12 חתיכות שוות בגודלן
4 מכדררים כל חתיכה לכדור ואז יוצרים ממנה צורה של לחמנייה מאורכת אבל שמנמנה
5 כדאמניחים את הלחמניות על תבנית אפיה עם נייר אפיה ברווחים אחת מהשנייהי להוציא את הגלידה מהמקפיא לפני ההגשה כדי שתתרכך ולצפות בחמאת קקאו
6 מתפיחים עוד שעה, מברישים היטב עם ביצה טרופה ומכניסים לתנור חם בחום של 180° לעשרים דקות עד להשחמה. כשהלחמניות מוכנות מוציאים ומיד מורחים סירופ סוכר
להכנת הסירופ:
1 שמים את כל חומרי הציפוי בסיר קטן ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי טריפה מתמדת עד שמתקבל קצף בהיר. מורידים מהאש ומצננים
הכנת הקרם:
1 מקציפים מיכל שמנת מתוקה לקצפת יציבה
2 פותחים קרם פטיסייר של גד במיקסר ומאחדים
3 חותכים כל לחמנייה לאורכה אבל לא לגמרי כך שהיא עדיין מחוברת
4 פותחים אותה כמה שאפשר וממלאים אותה בקרם
לקישוט:
1 ממיסים במיקרוגל שוקולד חלב, שופכים את השוקולד החם על משטח קר ומקררים אותו עד שהוא מתקשה בחזרה, מגלפים את השוקולד ויוצרים קישוטי מקופלת. מפזרים מעל
מריטוצו
צילום: שניר (סופגי) גואטה מריטוצו

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות