לחמניות ביתיות מתוקות של קרן אגם
מתכון קל ומהיר ללחמניות ביתיות מתוקות של קרן אגם. לחמניות שיתחסלו תוך שניה!
צילום: יוגב מאיר
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה ורבע
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 קג' קמח קמח לחם
2 כפות שמרים יבשים
1 כוס סוכר לבן (200 גר')
1 שקית אבקת אפייה
3/4 כוס שמן קנולה (150 גר')
1 כף מלח דק
2.5 כוסות מי ברז (480 מל')
1 ביצה (לא חובה)
לעיטור: ביצה טרופה עם כפית סוכר ומעט מים, שומשום
אופן הכנה
1 בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים מחצית מכמות המים עם שמרים, סוכר, אבקת אפייה, מלח והקמח.
2 מוסיפים שמן, ביצה ואת יתרת המים במזיגה איטית. אל תמזגו הכל בבת אחת ייתכן ולא תזדקקו לכל כמות המים שכתובה במתכון.
3 לשים את הבצק 10-12 דק' עד לקבלת בצק רק חלק ונעים.
4 מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת, מכסים בכיסוי ניילון עם גומי ומתפיחים למשך שעה וחצי שעתיים עד להכפלת הנפח.
5 מחלקים את הבצק ל-15 חלקים שווים במשקל 120 גר'. מרדדים בעזרת מערוך כל חלק בצק למלבן ארוך ומגלגלים לרולדה.
6 מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, שומרים על מרווחים בין הלחמניות.
7 מתפיחים שוב למשך 40 דק' עד שהלחמניות מאוד תפוחות למראה.
8 מברישים בעדינות בביצה, מפזרים שומשום ואופים כ: 20-25 דק' עד להזהבה