עוגיות סולטנה במילוי פלורנטין מרציפן

עוגיות נימוחות עם טעם ממכר בגרסת החמאה, אך לרגישים ללקטוז או נמנעי חלב למיניהם – גם גרסת המרגרינה נהדרת. מתכון של תמי בן דוד

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

המרכיבים ל- 60 עוגיות
120 גרם אבקת סוכר
½ כפית תמצית וניל איכותית
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
50 גר’ שמן אגוזים או שקדים
100 גר’ שקדים מולבנים טחונים (קמח שקדים)
210 גר’ קמח תמי רב תכליתי
1 ביצה XL
20 גר’ ליקר אמרטו
למילוי
150 גר’ מרציפן
130 גר’ סירופ גלוקוזה
80 גר’ תערובת אגוזים טחונה דק
אופן הכנה
לחמם תנור ל-180 מעלות, לרפד תבנית במשטח/נייר אפייה
אופן הכנת הבצק:
1 לעבד את אבקת הסוכר, השמן, החמאה ותמצית הווניל לקרם אחיד
2 להוסיף את הקמח ולעבד לקבלת תערובת פירורית גסה
3 להוסיף את הביצה וליקר האמרטו ולעבד רק עד קבלת מסת בצק אחידה ורכה
אופן הכנת המלית:
1 בכלי קטן לחמם תוך בחישה את המרציפן וסירופ הגלוקוזה עד התמזגות. להסיר מהלהבה
2 להוסיף את תערובת האגוזים הטחונה ולערבב
אופן הכנת העוגיות – זילוף, מילוי ואפייה:
1 למלא את מסת הבצק הרכה בשקית זילוף מצוידת בצנתר סולטן ולזלף צמוד למשטח האפייה שעל התבנית
2 להניח במרכז העוגייה כמות קטנה (כ-⅛ כפית) ולשטח את המלית בעדינות
3 להכניס את התבנית למקרר לכ-15 דקות ולאפות 13 דקות
4 לאפות משך 13 דקות ולהוציא מהתנור, לצנן חלקית לפני הניתוק ממשטח האפייה ולהשלים צינון על רשת
5 לאחסן בקופסא אטומה היטב בטמפ’ החדר (אפשר גם להקפיא)
טיפ חשוב!
1 להקפיד להשתמש במסה כשהיא לא קרה ורצוי את מגש העוגיות המזולפות לקרר מעט לפני האפייה

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות