סופגניות ביס ריקוטה עגלגלות
מתכון מנצח של אפי גרין לסופגניות ביס ריקוטה עגלגלות. עם הטיפ לאיך מקבלים צורה עגולה ומושלמת. סופגניות קטנות וממכרות!

מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
250 גרם גבינת ריקוטה
2 ביצים m
2 חלמונים
70 גרם סוכר
כף מייפל
כפית מחית וניל
גרידה מחצי תפוז
כפית וחצי ויסקי
230 גרם קמח
8 גרם א. אפייה
סוכר לבן
למילוי קרם וניל:
500 מ״ל חלב
כפית וחצי מחית וניל
5 חלמונים
55 גרם קורנפלור
100 גרם סוכר לבן
40 גרם חמאה
כף גדושה מחית פטל
אופן הכנה
לסופגניה:
1 שמים בקערה את כל המצרכים מלבד הקמח והא. אפייה, ומערבבים עד שאין גושי גבינה,
2 מוסיפים קמח וא. אפייה וטורפים לתערובת חלקה (התערובת דלילה וזה מעולה)
3 מניחים בצד, שמים בסיר ומחממים שמן חמניות כמחצית מגובה הסיר, השמן החם אמור לנוע בין 160-170 מעלות (חובה להשתמש במדחום)
4 בעזרת כף קפיצית של גלידה צרים כדורים ומעבירים לידיים משומנות, ושמים בקערה קטנה שמן ולפני שמעבירים מהכף ליד משמנים את היד כל פעם ומגלגלים כמה שאפשר לכדור וזורקים לשמן החם שהטמפרטורה בין 160-170 מעלות לא פחות ולא יותר וקסם העיגול העגלגל יקרה בשמן,
5 מטגנים להשחמה נאה מוציאים ומיד מצפים בסוכר, מעבירים לרשת טיגון להצטננות וממלאים בקרם פטל או בקרם אהוב עליכם
6 מפזרים אבקת סוכר, מגישים ומתענגים.
למילוי:
1 שמים בסיר חלב ווניל ומביאים לסף רתיחה
2 בקערה מערבבים חלמונים קורנפלור וסוכר לתערובת אחידה, ושהחלב הגיע לסף רתיחה, שופכים חצי מכמות החלב בהדרגה תוך טריפה נמרצת לקערת החלמונים,
3 מחזירים את כל התערובת לסיר וממשיכים לטרוף על אש נמוכה עד שמתקבל קרם סמיך ואחיד
4 מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה ומערבבים עד להמסת החמאה
5 מוסיפים מחית פטל ומערבבים
6 מעבירים לכלי ומקררים במקרר, ולפני שימוש מוציאים וטורפים
7 לפתיחת הקרם מעבירים לשקית זילוף ונועצים חור בסופגניות וממלאים בקרם