מתכון ל׳סוכריות׳ שייטל וליה – מיוחד לעצמאות
זה הזמן לגוון! תתפנקו עם סוכריות בשר חגיגיות ליום העצמאות.
עם גריל פנימי לא צריך לצאת מהבית כדי לאכול על האש

זמן הכנה
5 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
10 דקות
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 ק״ג נתחי שייטל פרוסים דק
0.5 ק"ג פרוסות שומן ליה (שומן טלה) – טיפ: נתחי הליה לרוב מגיעים כגוש, בקשו מהקצב לפרוס לכם אותו לפרוסות דקות כדי לעזור בשיטוח שלו.
מספר שיפודים (עדיף עבים כדי שיחזיקו היטב)
אופן הכנה
1 מניחים על משטח עבודה ניילון נצמד ומפזרים עליו את נתחי השייטל באופן שייצרו מלבן. מומלץ לשמור על רווחים בין הנתחים כי אנחנו נשטח אותם יותר בהמשך.
2 מכסים את הנתחים בניילון נצמד נוסף ובעזרת פטיש שניצלים דופקים את הנתחים ומשטחים אותם לעובי דק כמו של שניצל.
3 עושים את אותו הדבר עם פרוסות הליה (שומן הטלה) – מניחים על נייר אפייה (אפשר גם על ניילון אם אתם מעדיפים), מפזרים את הליה, ואחכ שוב נייא אפייה, דופקים ומשטחים את הליה כמה שאפשר/ואוהבים.
4 מורידים את הניילון משכבת השייטל, הופכים את הלייה על השייטל, מורידים את שכבת הניילון/נייר אפייה (תלוי במה השתמשתם) מהלייה. בשלב הזה אתם אמורים לקבל מלבן של שייטל שמונח על ניילון ומעל השייטל הליה.
5 נעזרים בניילון התחתון ומגלגלים את המלבן לגליל ארוך. מעבירים לצינון במקפיא לכ- 10/15 דק׳ (יעזור בהמשך לחתוך את הגליל לפרוסות, אבל המטרה היא לא להקפיא את הבשר).
6 מוציאים מהמקפיא, חותכים את הקצוות ופורסים את יתר גליל הבשר לפרוסות בעובי אתם אוהבים, אנחנו בחרנו בפרוסות בעובי 2 ס״מ.
7 משפדים את הפרוסות על שיפודים, אנחנו שמנו 2 על כל שיפוד.
8 מדליקים את נינג׳ה גריל הביתי, תוכנית גריל, חום מקסימלי, למשך 7-10 דק׳ (תלוי ברמת העשייה שתרצו), לאחר פעולת החימום המקדים מניחים את סוכריות הבשר שהכנו על משטח הגריל עם הפסים וסוגרים את המכסה. במחצית הזמן פותחים את המכסה, הופכים וסוגרים שוב.
9 בתום הזמן, מוציאים ומגישים. מומלץ לאכול בסמוך לצלייה כדי למנוע התייבשות הבשר . בתאבון וחג עצמאות שמח.