בצלים ממולאים באורז של טלי עזרא
ממולאים – תמצאו אותם בכל סיר, בכל בית ובגרסאות שונות ומגוונות. טלי עזרא, מנהלת קבוצת הפודי “סיר הסירים”, מבטיחה טעם שלא הכרתם – משודרג עם הפתעה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
3 בצלים גדולים
1 ליטר מים
3 כפות שמן זית
1 בצל
2 כוסות אורז
1 כף רסק
1 קופסאת עגבניות קצוצות דק
1 צרור כוסברה
מעט מלח
מעט פלפל
מעט כורכום
מעט פפריקה מתוקה
מעט אבקת עוף
מעט אבקת שום
רוטב:
2 כוסות מים רותחים
מיץ מלימון אחד שלם
1 כף סוכר חום
1 כף רסק עגבניות
מעט פלפל
מעט מרק עוף
מעט סומק
מעט חוואיג' למרק
מעט פפריקה מתוקה
מעט אבקת שום
חופן כוסברה קצוצה
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
אופן הכנה
1 קולפים את הבצלים, חותכים אותם עד לאמצע ושמים בסיר עם מים רתוחים עד לריכוך
2 מסננים את הבצלים ומניחים לצינון בטמפרטורת החדר
3 בינתיים, שמים בקערה את כל מרכיבי המילוי ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ויציבה
4 במחבת רחבה, עם שמן זית, מטגנים את התערובת במשך כ-10 דקות ומניחים לצינון בטמפרטורת החדר
5 ממלאים את חלקי הבצל – כל פעם קליפה אחת, מגלגלים לצורה אליפסית ומהדקים
להכנת הרוטב
1 בסיר רחב ועמוק, שמתאים גם לתנור, מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה
2 מטגנים בשמן זית, בצל קצוץ עד להזהבה ומנמיכים להבה
3 מסדרים את הבצלים הממולאים, בצפיפות ושופכים מעל את הרוטב לסיר
4 מניחים צלחת כבדה מעל הבצלים וסוגרים עם המכסה
5 מבשלים במשך כשעה וחצי
6 מכניסים להמשך אפיה בתנור, ללא מכסה, בחום של 175 מעלות ל-20 דקות נוספות