קישואים ממולאים בשר של בלה אילדיס (אמא של אלי אילדיס) ביחד עם אבי ביטון
אבי ביטון מארח את אלי אילדיס ואימו בלה שמכינה מתכון מיוחד שנהוג להכין בראש השנה – יש המכנים אותו מחשי חילו ויש שיקראו לו כוסא מחשי – העיקר שזה טעים! מתוך התוכנית “במטבח עם אמא” עם אבי ביטון
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
8 קישואים בינוניים
1/2 כוס אורז בסמטי
3 כפות שמן (לאורז)
1/2 ק”ג בשר בקר של אסלי עמוס
50 גרם צימוקים
50 גרם חמוציות
מלח
פלפל שחור
בהרט
10 משמשים מיובשים
2 תפוחי סמית ירוקים
10 שזיפים מגולענים יבשים
2 – 1 כפות ריבת ענבים
3 כפות רוטב סויה
מרכיבים לציר עוף:
ירקות שורש (בצל, גזר, שורש סלרי, כרשה, שורש פטרוזיליה קצוצים גס).
5 – 4 כנפיים של עוף
3 כפות שמן
3 – 2 כפות סילאן
אופן הכנה
1 מרוקנים את הקישואים.
2 מבשלים את האורז עם 3 – 2 כפות שמן עד לכדי חצי בישול (חצי כוס מים במקום כוס מים).
3 יוצרים תערובת מהאורז, הבשר, הצימוקים והחמוציות.
4 מוסיפים קורט מלח, פלפל שחור ובהרט וממלאים את הקישואים בתערובת.
5 בתחתית סיר שמים מעט מהתוכן שהתרוקן קודם לכן מהקישואים. על התוכן הזה מניחים את הקישואים הממולאים ושמים מעל את הפירות היבשים (שזיפים ומשמשים).
6 בסיר אחר מכינים עם 3 כפות שמן ציר עוף (אפשר במקום זה לשים מים וכף אבקת מרק) ומוסיפים מלח, פלפל שחור, בהרט וכף ריבת ענבים.
7 מרתיחים את הציר ושופכים את הרוטב מעל לקישואים.
8 מרתיחים את הקישואים ומבשלים אחרי הרתיחה כחצי שעה.
9 ח”כ מוציאים את הקישואים ומניחים בכלי הגשה מלבני בשתי שורות. על כל קישוא שמים שזיף ומשמש ובין כל שני קישואים שמים פלח תפוח עץ.
10 מוסיפים לרוטב שנשאר 3 כפות רוטב סויה ויוצקים את הרוטב מעל הקישואים.
11 אופים בתנור כשעה על 180 מעלות עם נייר כסף.
12 לאחר שעה מורידים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עד השחמה.
13 ** ניתן להכין זאת ללא האפייה בתנור, אבל זה מצריך בישול ארוך יותר
