פלפלים ממולאים באורז מלא ועדשים שחורות

מתכון לפלפלים ממולאים באורז מלא ועדשים שחורות ברוטב עגבניות ונענע

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

8 פלפלים אדומים
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול קלוף, קצוץ
3 שיני שום קלופות, קצוצות
1 כוס אורז יסמין, שטוף ומסונן
2 פחיות (800 גרם) עדשים שחורות יכין, מסוננות
1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים
3 כפות עלי נענע קצוצים
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור גרוס, לתיבול לפי הטעם
2 כוסות (480 גרם) מים
המרכיבים לרוטב:
1 פחית (200 גרם) רסק עגבניות ליקופן טבעי יכין
4 כוסות (1 ליטר) מים
4 שיני שום קלופות, כתושות
1/2 כף פפריקה מתוקה
2 כפות שמן זית
1/4 כפית פלפל שאטה גרוס
1 כף סוכר
מלח ופלפל שחור גרוס, לתיבול לפי הטעם
אופן הכנה
1 שוטפים את הפלפלים, חותכים את הכיפות העליונות שלהם ושומרים אותן בצד. מנקים את פנים הפלפלים מזרעים ושומרים בצד
2 מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח, מוסיפים בצל ושום ומטגנים מעל להבה גבוהה 3 דקות. מוסיפים אורז שטוף, עדשים מסוננות, עשבי תיבול ותבלינים, מערבבים ומטגנים שתי דקות
3 מוסיפים כוס מים, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל ולערבב עד שהמים נספגים באורז. מוסיפים עוד כוס מים, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים ומערבבים עד שהמים נספגים באורז. מסירים את הסיר מהכיריים ושומרים בצד
4 מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, יוצקים כוס מהרוטב לתערובת האורז ומערבבים, ואת יתר הרוטב יוצקים לתוך סיר רחב וגדול
5 ממלאים את הפלפלים בתערובת האורז והעדשים, מכסים אותם במכסה שלהם ומניחים אותם בסיר בתוך הרוטב
6 מניחים את הסיר על הכיריים ומביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים מעל להבה בינונית כשעה עד שהאורז והעדשים מתרככים. בסיום הבישול אפשר להכניס את הסיר לתנור למספר דקות להשחמה תחת הגריל. מוצאים ומגישים חם

בשיתוף יכין

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות