ממולאים צמחוניים של אבי ביטון
השף אבי ביטון מארח את סקאזי ואת אמו פולט, שמלמדת אותו להכין את הממולאים הצמחוניים שלה. מתוך התכנית “במטבח של אמא”
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
10 פלפלים אדומים בינוניים (כמה שיותר עגולים)
2 בצלים קצוצים
1.5 כוסות אורז מלא
3 כוסות מים
קורט פלפל שחור
1 כף אבקת מרק עוף
1 קופסת רסק עגבניות
1 פחית עגבניות מרוסקות
פפריקה חריפה
פפריקה מתוקה
כורכום
מלח
¼ כוס שמן
צרור פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה
1 שוטפים את הפלפלים ומסירים את הראש, לא עד הסוף, כדי שישאר מכסה.
2 במחבת רחבה מטגנים בצל בשמן, מוסיפים את האורז המלא ומטגנים במשך 2 דקות.
3 מוסיפים כחצי כוס מים בהדרגה, מתבלים במלח, פלפל, אבקת מרק עוף ועגבניות מרוסקות.
4 ממלאים את הפלפלים ומסדרים בסיר שטוח.
5 בקערה נפרדת מערבבים את התבלינים, שמן, רסק העגבניות ויתרת המים ויוצקים על הפלפלים
6 מבשלים כחצי שעה עד לצמצום הנוזלים על אש נמוכה (עד לריכוך הפלפלים).
7 מוסיפים את הפטרוזיליה ומסירים מהאש. מצננים קלות.