בצלים ממולאים קלים להכנה של תאיר מורדוך

מנה חגיגית וקלה להכנה של בצלים ממולאים באורז וירקות. מנה חורפית, עשירה בריחות וטעמים. מושלמת לארוחת חג ושבת.

זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצלים:
8-10 בצלים לבנים קלופים
למילוי:
כוס וחצי אורז
1 עגבניה
חצי כוס נענע
2 בצלים לבנים
שמן זית
תבלינים: מלח, פלפל, קינמון ופפריקה
רבע כפית טבסקו
כף סילאן
סוכר
לרוטב:
1 לימון
שמן זית
מים
כף סילאן
מעט טאבסקו
אופן הכנה
לבצלים:
1 מסירים את הקצוות של כל בצל
2 חורצים בעזרת סכין חתך לאורכו של כל בצל, עד שמגיעים ללב הבצל.
3 כדי שכשהבצלים יתרככו, נוכל להפריד בקלות את הגלדים
4 מביאים מים לרתיחה בסיר ומוסיפים את הבצלים.
5 מבשלים בבעבוע עדין כרבע שעה, עד שהגלדים מתרככים מעט.
6 מסננים, מצננים היטב ומפרידים את הגלדים בעדינות
למילוי:
1 קוצצים את הבצל עם בלנדר מוט
2 את הבצל הקצוץ מטגנים על מחבת עם שמן זית עד להזהבה.
3 קוצצים את הנענע והעגבניה בבלנדר מוט.
4 מבשלים כוס וחצי אורז עד לרתיחה כ – 7 דקות.
5 שמים את האורז בקערה ומוסיפים טבסקו.
6 מוסיפים לקערה את הבצל המטוגן, נענע ועגבניה קצוצה, קינמון, סוכר, מלח, לימון וסילאן.
הרכבה:
1 לוקחים את המילוי שהכנו וממלאים את הבצל ומגלגלים.
2 מניחים בצורה יפה את הבצלים הממולאים בסיר.
3 את מה שנשאר מהמילוי של האורז מכניסים לשקית בד ומניחים במרכז הסיר
4 מתבלים מעל הבצלים עם לימון, שמן זית, סילאן ומלח
5 מוסיפים מים, מרתיחים ומבשלים 40 דקות.
6 מכניסים לתנור ואופים עד להשחמה.
7 בתאבון!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות