סירות חצילים במילוי בשרי של טובה ביבר ושאול בן אדרת
מי שאוהב חצילים ימות על המנה הזאת
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
המרכיבים ל – 4 מנות:
למלית:
2 חצילים ארוכים
בשר טחון מבשר כבש
עגבניות טריות בשלות חלוטות וקלופות
שיני שום
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן פירורי לחם
צנוברים קלויים
2 גמבה אדומה קלוייה (להשאיר את הקליפה)
מלח ופלפל
אופן הכנה
1 חותכים את החצילים לאורך לשתי חתיכות (לחצי)
2 מטגנים אותם במחבת טפלון על שמן זית עד שהחלק הפנימי מתרכך.
3 לאחר הריכוך מוציאים כמעט את כל הבשר מהחציל ומשאירים רק שכבה של 1/2 ס”מ כדי שהחציל יישאר יציב.
4 באותה מחבת מטגנים את הבשר עד שהוא מפורר לחלוטין.
5 חולטים את העגבניות ומקלפים.
6 מערבבים את הכל עם בשר החציל.
7 מוסיפים פטרוזיליה קצוצה.
8 מאחדים את התערובת עם פירורי לחם.
9 מתבלים עם מלח ופלפל לפי הטעם.
10 מוסיפים צנוברים קלויים.
11 מכניסים את התערובת לסירות החצילים.
12 מחממים תנור ל – 180 מעלות.
13 מניחים את סירות החצילים בתבנית עם נייר אפיה, מזלפים שמן מלמעלה ומכניסים לתנור חם לאפיה של 15 דקות עד שהכל מזהיב.