סיגר פילו במילוי תמרים ופיצוחים עם גלידת וניל, סילאן וטחינה של תום פרנץ

תום פרנץ מציג מתכון מעלף ויחודי לסיגר פילו במילוי תמרים ופיצוחים שתרצו להגיש לאורחים. מתאים ל- 12 מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 חבילת עלי פילו מופשרים לפי ההוראות שעל גבי האריזה
למלית:
תערובת של 200 גרם אגוזים קלויים וקצוצים מהסוגים הבאים: שבבי או מקלות שקדים ,אגוזי מלך, פיסטוקים קלופים, אגוזי פקאן, בוטנים, אגוזי ברזיל- מה שאתם אוהבים אני מגוון לפחות 4 סוגים.
1 חבילת ממרח תמרים
קינמון לפי הטעם
1/4 כוס יין אדום מתוק או תירוש
לאפיה:
תרסיס שמן קנולה או 100 גרם מחמאה מומסת
להגשה:
גלידת וניל פרווה איכותית
סילאן בבקבוק לחיץ
טחינה גולמית איכותית
אופן הכנה
1 מערבבים בקערה את כל חומרי המלית לקבלת תערובת אחידה. שומרים בצד.
2 חותכים את עלי הפילו לארבע.
3 מרססים כל ריבוע פילו בתרסיס שמן או מברישים במחמאה מומסת.
4 מניחים על העלה פס אורכי מהמלית (בערך כפית גדושה) ומגלגלים לכדי סיגר.
5 מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה כאשר פס החיבור פונה מטה.
6 משמנים את הסיגר שוב במחמאה מומסת או ספריי שמן (מעט).
7 אופים בתנור בחום של 180 עד להזהבה, בערך 20 דקות.
להגשה:
1 בעזרת כף גלידה או שתי כפות שמים כדור גלידה על גבי צלחת הגשה אישית מניחים 3 – 2 סיגרים חמים מעל ומזלפים סילאן וטחינה גולמית בנדיבות.
סיגר פילו במילוי תמרים ופיצוחים עם גלידת וניל, סילאן וטחינה של תום פרנץ
סיגר פילו במילוי תמרים ופיצוחים עם גלידת וניל, סילאן וטחינה של תום פרנץ. צילום: יח"צ

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות