סיגר פילו במילוי תמרים ופיצוחים עם גלידת וניל, סילאן וטחינה של תום פרנץ
תום פרנץ מציג מתכון מעלף ויחודי לסיגר פילו במילוי תמרים ופיצוחים שתרצו להגיש לאורחים. מתאים ל- 12 מנות
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 חבילת עלי פילו מופשרים לפי ההוראות שעל גבי האריזה
למלית:
תערובת של 200 גרם אגוזים קלויים וקצוצים מהסוגים הבאים: שבבי או מקלות שקדים ,אגוזי מלך, פיסטוקים קלופים, אגוזי פקאן, בוטנים, אגוזי ברזיל- מה שאתם אוהבים אני מגוון לפחות 4 סוגים.
1 חבילת ממרח תמרים
קינמון לפי הטעם
1/4 כוס יין אדום מתוק או תירוש
לאפיה:
תרסיס שמן קנולה או 100 גרם מחמאה מומסת
להגשה:
גלידת וניל פרווה איכותית
סילאן בבקבוק לחיץ
טחינה גולמית איכותית
אופן הכנה
1 מערבבים בקערה את כל חומרי המלית לקבלת תערובת אחידה. שומרים בצד.
2 חותכים את עלי הפילו לארבע.
3 מרססים כל ריבוע פילו בתרסיס שמן או מברישים במחמאה מומסת.
4 מניחים על העלה פס אורכי מהמלית (בערך כפית גדושה) ומגלגלים לכדי סיגר.
5 מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה כאשר פס החיבור פונה מטה.
6 משמנים את הסיגר שוב במחמאה מומסת או ספריי שמן (מעט).
7 אופים בתנור בחום של 180 עד להזהבה, בערך 20 דקות.
להגשה:
1 בעזרת כף גלידה או שתי כפות שמים כדור גלידה על גבי צלחת הגשה אישית מניחים 3 – 2 סיגרים חמים מעל ומזלפים סילאן וטחינה גולמית בנדיבות.
