עוף ממולא בארטישוק ירושלמי של הילה אלפרט

מתכון פשוט המבליט את טעמיו הנהדרים של העוף והארטישוק הירושלמי.  מסוג המתכונים המבוצעים בשתי תנועות ומתגמלים בעונג גדול. עוף "טרי אורגני" יביא לתוצאה אופטימאלית, אבל אם החלטתם לוותר עליו, הקפידו בכל מקרה להשתמש בעוף טרי באיכות טובה. מתוך "סיפור של טעם" – עונה 2

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

עוף עם ארטישוק ירושלמי
800 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף (מומלץ לבחור מראש את הארטישוקים הישרים שיקלו על מלאכת הקילוף)
⅓ כוסשמן זית
1 כפית מלח
2 עופות טריים במשקל כ1.3 ק”ג כל אחד
מלח
מיץ מלימון אחד
אופן הכנה
עוף עם ארטישוק ירושלמי
1 מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
2 מחממים במחבת שמן זית, מכניסים פנימה את הארטישוק הירושלמי ומטגנים, על אש קטנה משך כחצי שעה או עד שהארטישוקים ישחימו. ממליחים היטב. מצננים.
3 פורסים רדיד אלימוניום, מעליו מניחים נייר אפיה ועליהם מניחים את העופות.
4 בזהירות, כשפרוסות הארטישוק לאורך, מחדירים אותן ביחד, אל חלל העוף. בעזרת מעט השמן שנותר על המחבת ועל כף היד מעסים את העור.
5 אופים בתנור למשך 45 דקות. כעבור 45 דקות פותחים את רדיד האלומיניום בחלקו העליון ככה שנגלה עורו של העוף ומוסיפים לאפות משך עשר דקות או עד להשחמה יפה של העור.
6 לפני ההגשה יוצקים מעט מהנוזלים שהצטברו בתוך קן האלומיניום.
7 בעזרת מספריים מחלקים את העוף. זורים מלח וסוחטים מיץ לימון. על העוף. לא על הארטישוקים שבפנים.
עוף ממולא בארטישוק ירושלמי של הילה אלפרט
עוף ממולא בארטישוק ירושלמי של הילה אלפרט

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      עוף ממולא בארטישוק ירושלמי של הילה אלפרט

       כמה שאלות:
      האם אפשר להשתמש בארטישוק ירושלמי מוקפא? אם כן, איך לנהוג בהמשך.
      לפי תוכן ההכנה, יש לכסות את העופות בנייר אלומיניום במהלך האפיה. האם הבנתי נכון?

       כמה שאלות: האם אפשר להשתמש בארטישוק ירושלמי מוקפא? אם כן, איך לנהוג בהמשך. לפי תוכן ההכנה, יש לכסות את העופות בנייר אלומיניום במהלך האפיה. האם הבנתי נכון?
      רימה says:

    אולי יעניין אותך גם: