כרובית ממולאת בשר של פותנה ג'אבר – ממולאים מסוג אחר וטעים יותר
מתכון לכרובית ממולאת בשר של אוסנת לנקרי מתוך “אוכל של בית” עם פותנה ג’אבר
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
כרובית ממולאת
1 כרובית יפה וגדולה
1/2 ק”ג בשר בקר טחון
1 בצל
4 ביצים
1 חבילת עגבניות מרוסקות
3 כפות שמן קנולה
מעט פירורי לחם
3 שיני שום
גרידת לימון מלימון אחד
1 חופן פטרוזילה
מלח
פלפל שחור
תבלין ראס אל חנות
כמון
פפריקה מתוקה
כורכום
אופן הכנה
אופן הכנה
1 בקערה מערבבים את הבשר הטחון עם בצל קצוץ, פטרוזיליה קצוצה, פירורי לחם, כמון, פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור, ראס אל חנות וביצה.
2 נותנים לתערובת לנוח מעט.
3 בינתיים שוטפים היטב את הכרובית ומפרקים לפרחים יפים.
4 חורצים בכל פרח חריץ.
5 ממלאים את החריץ בתערובת הבשר הטחון.
6 מחממים במחבת שמן עמוק.
7 מערבבים 3 ביצים בקערה.
8 טובלים את הכרובית בבלילת הביצים ומטגנים קלות, מוציאים ומעבירים לנייר סופג.
9 בסיר מטגנים מעט שום, מוסיפים עגבניות מרוסקות, גרידת לימון, כמון, כורכום , פפריקה מתוקה ומעט מים ומביאים לרתיחה.
10 מסדרים את הכרוביות המטוגנות בסיר עם הרוטב ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה, מדי פעם מנערים את הסיר ולפני סיום מפזרים מעט פטרוזיליה.
