טארטלט תותים ומסקרפונה
מסקרפונה מתוקה בשילוב עם תותים חמוצים וטופי דביק יוצרים פינוק מעולה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
11/2 כוסות (225 גרם) קמח
1/3 כוס (50 גרם) אבקת סוכר
100 גרם חמאה קרירה
2 כפיות תמצית וניל
ביצה 1
3/4 כוס (165 גרם) סוכר
2 כפות ריבת תותים איכותית
250 גרם גבינת מסקרפונה
500 גרם תותים, חצויים אם גדולים
אופן הכנה
1 שמים בקערה של מעבד מזון קמח, 2 כפות אבקת סוכר וקורט מלח. מערבבים לאיחוד
2 מוסיפים חמאה כפית וניל ומערבבים לבצק פירורים. מוסיפים ביצה ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת לכדור. סוגרים בניילון ומצננים במקרר 30 דקות
3 מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים 8 תבניות טארטלטים
4 מחלקים את הבצק ל 8 , מרדדים ומהדקים בטראטלים. מחזירים למקרר ל15 דקות
5 אופים עם משקולת (שעועית למשל) על הטראטלטים 10 דקות. מסירים את המשקולת ואופים עוד 5 דקות. מוציאים מהתנור
6 מניחים סוכר במחבת על אש קטנה עם 2 כפות מים קרים, מערבבים עד שהסוכר נמס
7 מגבירים אש לבינונית נמוכה ומבשלים 5-6 דקות ללא עירבוב עד שמתקבל קרמל זהוב. מסירים מהאש ומוסיפים בזהירות 1/2 כוס מים.
8 מחזירים לאש בינונית-נמוכה, ואז מוסיפים ריבה ומערבבים להמסה. מצננים לטמפרטורת החדר
9 מערבבים מסקרפונה עם יתרת אבקת הסוכר וכפית וניל
10 ממלאים טארטים בתערובת מסקרפונה, מעליהם תותים חצויים ומטפטפים מלמעלה קרמל