עוגת תותים עם קרם מסקרפונה בסיס שקדים ופיסטוק של עינב חקון
מתכון של עינב חקון לעוגה חורפית טעימה של תותים עם קרם מסקרפונה ובסיס שקדים ופיסטוק. קינוח מושלם לסיום כל ארוחה.

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה ורבע
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבסיס:
5 חלבונים L
200 גרם אבקת סוכר
גרידה מלימון 1 – לא חובה
1 כוס שקדים טחונים
3/4 כוס פיסטוק טחון
כף ממרח פיסטוק
לקרם מסקרפונה:
500 מ"ל שמנת להקצפה
רבע כוס חלב/מים
1 גביע גבינת מסקרפונה של גד
1 סוכר וניל
2 כפות אינסטנט פודינג וניל.
לקישוט מעל:
תותים
אוכמניות
חופן פיסטוק קצוץ
אופן הכנה
לתחתית:
1 בקערת המיקסר שמים את החלבונים ומקציפים דקה במהירות גהוהה, מוסיפים את אבקת הסוכר ומקציפים עד קצף יציב ותפוח.
2 מוסיפים את גרידת הלימון,ממרח הפיסטוק, הפיסטוק והשקדים הטחונים ומקפלים בעדינות עד הטמעה מוחלטת.
3 מעבירים לתבנית משומנת בקוטר 26.
4 אופים על 170 חום עליון-תחתון כ-20 דקות. עד התייצבות.
5 מעבירים את הבסיס לקרור מחלט.
לקרם מסקרפונה:
1 בקערת המיקסר שמים את השמנת להקצפה עם החלב/מים וכף אינסטנט פודינג וסוכר הוניל מקציפים עד התגבשות לקצפת יציבה.
2 מוסיפים את גבינת המסקרפונה, ומקציפים יחד עד קבלת קרם אחיד ויציב.
להרכבת העוגה:
1 כשבסיס העוגה התקרר לחלוטין מורחים מעליו את קרם המסקרפונה.
2 ומפזרים מעל תותים חתוכים, אוכמניות ואת הפיסטוק הקצוץ.