סופגניות קלאסיות במילוי ריבה של אור שוקרון
מתכון של אור שוקרון מקונדיטורית "אוריוס" לסופגניה הקלאסית עם הריבה שכולנו מכירים ואוהבים. סופגניה אוורירית במילוי ריבה ובתוספת של אבקת סוכר מעל.

זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעתיים ורבע
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק: 10-12 סופגניות
2.2 כוסות חלב (310 גרם)
38 גרם שמרים טריים
2 ביצים L
6 ו – 4\3 כוסות קמח
90 גרם חמאה רכה
גרידה משליש לימון
1 כף דבש
1 כף ברנדי
חצי כוס סוכר
למילוי
ריבה
אבקת סוכר לקישוט מעל
אופן הכנה
לבצק:
1 מכניסים לקערה חלב, שמרים וסוכר ומערבבים במהירות נמוכה במיקסר.
2 מוסיפים את שאר החומרים חוץ החמאה ומערבלים במיקסר 4 דקות
3 מוסיפים את החמאה לאט לאט עד שהבצק נהיה חלק
4 שמים בהתפחה כשעה מכוסה בניילון נצמד.
5 אחרי התפחה יוצרים כדורים בגודל אחיד , כ 50 גרם כל אחד.
6 מתפיחים שוב כשעה.
7 מטגנים בשמן בחום 170 מעלות ומוציאים כשהן זהובות.
למילוי
1 את הריבה מזלפים אל תוך שקית זילוף.
2 עושים חור בסופגניה באמצעות סכין ובאמצעות השקית זילוף מזלפים פנימה את הריבה
3 מפזרים מעל אבקת סוכר.
4 בתאבון!