מאפה מלוח מתוק עם גבינת ברי, תותים טריים ועלי מרווה הכי טעים והכי בסטייל!
מאפה נפלא ומרשים עם טעמים מיוחדים והכי חשוב – קל להכנה!
המאפה הזה מושלם כנשנוש אלגנטי ליד הדרינק וגם יכול להשתלב כמנת פתיחה בארוחה.
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
45 דקות
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
6 דפי פילו מופשרים
כרבע כוס שמן זית להברשה
5 תותים טריים פרוסים
100 גרם גבינת ברי (אפשר להחליף בסוג אחר)
רבע כוס פתיתי מוצרלה קשה
5 עלי מרווה טריים
ענף רוזמרין טרי
1 ביצה
2 כפות גבינה לבנה (5%. אפשר להחליף ביוגורט)
רבע כוס שמנת לבישול
מלח ופלפל גרוסים
לשדרוג בהגשה: פרוסות תותים ועלי מרווה טריים, נגיעות של חומץ בלסמי מצומצם
אופן הכנה
1 מחממים תנור על 180 מעלות בתוכנת טורבו
2 פותחים את דפי הפילו, מברישים כל אחד בשמן זית, מקפלים לחצי לאורכו ומכווצים כמו אקורדיאון מקפלים ל-2 ומניחים בתבנית. ככה עושים כל העלים אחד אחרי השני עד למילוי כל התבנית
3 את גבינת הברי פורסים לפרוסות בעובי כחצי סנטימטר. ומכניסים בין הכיווצים של הבצק
4 את התותים פורסים ותוקעים בצורה אקראית בין הכיווצים
5 בקערית טורפים את הביצים עם הגבינה, השמנת המלח והפלפל ושופכים מלמעלה שיחלחל היטב בכל המקומות
6 את עלי המרווה והרוזמרין קוצצים ומפזרים מלמעלה ובין הכיווצים
7 אפשר להבריש עוד קצת בשמן זית מלמעלה אם נותרו חלקים של בצק יבשים
8 מפזרים מעט פתיתי מוצרלה מלמעלה ופלפל גרוס
9 אופים כ 30 דקות (על טורבו) עד להזהבה
10 מניחים להתייצבות, מוסיפים כמה פרוסות של תותים טריים ועלי מרווה. אפשר גם נגיעות של חומץ בלסמי מצומצם. פורסים ומגישים לצד כוס שמפניה ותותים ומרימים כוסית
טיפיםשל AEG:
1 כדי להפעיל את פונקציית החימום המהיר, לחצו לחיצה ארוכה על כפתור c של הטמפרטורה עד להישמע צפצוף. ברגע שהתנור יגיע לטמפרטורה הרצויה ישמע צפצוף נוסף – כך תדעו שזה הזמן להכניס את המאפה לתנור
2 לוחצים על כפתור השעון ומכוונים את זמן האפיה הרצוי. בתום הזמן שהוגדר ישמע צפצוף שיזכיר לכם להוציא את המאפה מהתנור.
לעוד פרטים על מוצרי AEG לחצו כאן