בצק פריך במילוי תותים כמו בסרטים

טארט פופ תותים קל אך מרשים לחלוטין! פינוק מדהים לארוחת בוקר או סתם לנשנש

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
2 כוסות (250 גרם) קמח
1 כף סוכר
1 כפית מלח
1 כוס (227 גרם) חמאה, קרה וחתוכה לקוביות
1 ביצה
להברשה: ביצה וכף חלב טרופים
למילוי התותים:
¾ כוס ( 255 גרם ) ריבת תותים
1 כף עמילן תירס
1 כף מים
אופן הכנה
מכינים את מלית התותים:
1 בקערה קטנה מערבבים יחד את עמילן התירס והמים
2 לאחר מכן מערבבים עם הריבה בסיר קטן על אש בינונית
3 מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות תוך ערבוב
4 מסירים מהאש ומצננים
מכינים את הבצק:
1 בקערה גדולה, טורפים יחד את הקמח, הסוכר והמלח
2 קוצצים את החמאה לחתיכות בגודל אפונה ומערבבים עם תערובת הקמח
3 בקערה קטנה טורפים יחד את הביצה והחלב ומוסיפים לבצק. מערבבים יחד עם מזלג עד שהכל נרטב בצורה אחידה. אפשר ללוש על משטח מקומח אם צריך, עד שהבצק מתאחד
4 מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים חתיכת בצק וחתוכים מלבים בגודל 20X7 ס"מ בערך
5 בעזרת מרית מעבירים את המלבנים לתבנית שרופדה בנייר אפייה או במשטח סיליקון ומברישים בתערובת הביצה והחלב הטרופים
6 מניחים כף ממלית התותים במרכז המלבן ומשאירים רווח ס"מ מכל הצדדים
7 מרדדים את חצי הבצק השני וחותכים למלבנים, מברישים בתערובת הביצה ומניחים מלבן שני של בצק על גבי המלבנים עם מלית התותית ומהדקים עם מזלג סביב השוליים
8 דוקרים את החלק העליון של המלבנים במספר נקודות כדי לאפשר לאדים לצאת
9 מכניסים למקרר (ללא כיסוי) ל 30 דקות לצינון ובינתיים מחממים תנור על 180 מעלות
10 אופים את המאפים במשך 25 עד 30 דקות, או עד להשחמה קלה. מצננים ואוכלים!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות